Tur vi har Evy

Idag ställde vår underbara granne Evy upp och hade Eric från halv tio till kl fem. Som alltid när någon annan har han så passade han på att vila ut ordentligt, 2.45 sov han...
Själv passade jag på att styra upp det sista på jobbet, avstämningsmöte med killarna och lite offerter. Så nu hoppas jag det rullar på med jobb när jag är borta.
Var även på Rotarylunch. Dagens föreläsare var Hans Åström som pratade om försäsongen för Bollnäs Bandy. Men det blev mest om att dom behöver en hall... Het fråga i Bollnäs för er som inte bor i Hälsingland.
På kvällen packade jag Erics och mina saker inför resan. Fick ner allt i en resväska och den är inte ens full. Helt otroligt.
Sista timmarna före sängdags blev det fakturering, igen, åt Stefans bolag.
Avslutningsvis blev det kantarellsmörgås, gott!

/Madeleine Böhnke

Bråda dagar

Det är mycket att stå i när man ska resa bort. Igår var det full fart frånkl 5.45, men Eric vaknade kl 5.15 så från det var jag också vaken. Efter lite pysslande på morgonen så la jag brevid Stefan i sängen så kunde dom båda sova en förmiddagslur. Själv hjälpte jag Ida med hennes fönster, vidare på stan för ett jourjobb, jobbade ikapp lite på jobbet. Åkte och köpte blåbär och svamp, hem, paketerade blåbären, duschade och iväg till Ida och lånade plats i hennes frys. Vidare till bärkillen och betalade, hade inte så mycket pengar så jag kunde betala svampen. Avslutade kvällen med kräftor hos Marie och Lasse. Underbart gott och skönt att sitta still. Efterrätten bestog av äppelpaj med krossad dajm. Oj vad det var gott. Eric sov på vägen dit så han var på lysande humör fram till hemresan kl halv 11. När vi kom hem skulle jag bara byta blöja men han var så trött så han öppnade inte ens ögonen.
Idag var vår alldelles egen väckarklocka igång kl 6.45. Stefan tog han så jag fick sova till kl 8.15. Sovmorgon! Sen var det bara att kliva upp och åka ner med Baloo till ridskolan där han ska vara en månad. Känns skönt att ha han bortlånad till någon som är noggrann och känner Baloo. Därifrån begav jag mig till Herte och kollade in Helens kök som hon bygger om och tog sedan Kaiser med mig. Hennes tvååring som ska vara Machos sällskap under Baloos frånvaro. Hem, fakturerade (strul med programmet som vanligt känns det som, bytte nyss...), till Ida, gjorde klar fönsterna, hem, fortsatt faktuering, svamprensning och hårklippning för vidare svamprensing. Men nu är kl 23 och jag kan förstå varför min kropp strejkar. Det är inte sunt att hålla detta tempo men tre veckor med semester så är det värt lite kaos före.

Go natt önskar Madeleine Böhnke

Världen bästa mamma...

...har jag!
I onsdags kväll kom mamma upp för att ta hand om Eric i 2 dagar så jag kan få jobba ikapp inför vår resa. Vilken kanon mamma jag har, TACK. Nu ligger jag bra till på mitt bolag och i helgen ska jag göra klart Stefans.
Så dom sista två dagarna har jag jobbat. Ikväll så körde Magnus och Stefan hem höt åt hästarna, så nu har vi 14 balar med hö inför vintern. Kanon.
Nu ska jag titta lite på dumburken och sen sova.

Nattning av Pysen

gick sådär idag. Stefan skulle natta så jag fick gå till Baloo. Men ibland när han somnar i bilen på vägen hem så vill han inte riktgit sova när vi vill sen. Så var det idag.
Först så satte han sig och blev jätte glad över att klarat det.

Sen resten han sig och blev ännu gladare!

Men till slut så somnade Prinsen.

Åter hemma i Annefors

Nu är min Stockholm och Halmstadresa över.
Igår tog jag blien till Arlanda och flög till Halmstad. Tog ett tidigare flyg för att hinna se lite av Halmstad och Mellbystrand där jag bokat boende. Det gäller att passa på att njuta lite när man ändå ska iväg. Därav det valet.
Det fanns en lokal slinga på samma sätt som i Gävle och den tog jag för att se lite. Hittade en kanal med båtar där jag sedan (varv två) parkerade och promenerade längs och njöt av att inte ha något måste. Hade egentligen tänkt åka till Mellbystrand och hitta en krog att äta lite på och ta en öl eller ett glas vin. Men nu har jag druckit öl och vin i två kvällar innan och till det god mat så längtar fanns inte efter det mer. Från kanalen gick jag mot centrum och där fanns massa mysiga krogar så jag bestämde mig för att äta med mineral vatten till. Det blev pasta med kräftor och räkor i hummersås. Gott men godast var vitlöksbrödet till. Smaskens.
Strosade sedan tillbaka till min bil som jag hyrt och åkte till Mellbystrand. När jag checkat in på vandrarhemmet så fick jag åka och hämta ut lite pengar för dom hade i nte informerat om att det var kontant betalning men som tur var hade jag exakt 400 kr som det kostade, hade det varit 401 så hade det inte gått. Hämtade lite pengar på bankomaten vid Ica så då passade jag på att köpa en påse popcorn - äntligen. Jag som sagt att jag skulle äta popcorn för flera veckor sedan. Nu blev det av! Visserligen inte hemmapoppade men ändå. Innan jag smaskade i mig dom och läste ridsport så tog jag en promenad till stranden som låg 100 meter bort och fotade en del. Ljuvligt. Längtan att få åka på semester med Stefan blev inte mindre av att gå där och drömma... Men nu är det bara en dryg vecka kvar till jag får ha Stefan och Eric för mig själv (nästan i a f) i tre veckor. Underbart.
Dagen idag, måndag, började med besök hos en av mina leverantörer. Denna gång leverantör av aluminium till inglasningarna. Givande att se andras företag och vad dom kan erbjuda. Han tipsade om ett annat företag som säljer på postorder och har butik som låg 10 min därifrån så jag passade på att kolla där med. Ytterligare lite idéer fick jag där men framför allt så blir man besviken när man ser hur dom får kunden att tro att det är bra U-värden i inglasningar men dom avstår från att informera om att det krävs att aluminiumet snor åt sig mycket kyla om det inte är isolerat. Dom har t o m valt att ta bort informationen i årets katalog om vad U-värdet ligger på inklusive aluminumet. De informerar bara om glasets U-värde. U-värdet anger hur väl ett fönster eller en dörr förhindrar att värme släpps ut från en byggnad. Ju lägre desto bättre till en viss gräns. Om det är för bra får du skrapa fönsterna på vintern för att se ut.
Efter den turen blev det norr om Halmstad som bilen styrdes där jag träffade en ev framtida samarbetspartner inom ett annat område. Låter spännande men ska räknas på för att se hur det blir med det.
Åter på Arlanda 17.15 där jag möttes upp av mamma, pappa och Eric som nu fick byta bil och åka med mig till Annefors. Resan hem gick bra men vi började med en paus så Eric fick lite mat och gå på pottan. Nybajsad och nyäten fortsatte vi hemåt.

Mellbystrand


Eric på pottan på St Eriksgatan i fredags, mitt i stan för er som inte kan
Stockholms gator.

Bilder från sommaren

Hittade lite bilder i mamma och pappas dator från i somras. Tänk vad mycket skoj Eric har haft i Sörbo i sommar.
Här är Cornelia och Elin som leker med Eric eller han med dom kanske är bättre sagt.


Tjejerna Böhnke och Eric på bryggan.


Det är väl en anledning till att vi är olika. Här är Eric med morfar och då får
man sitta i vasken och leka med vattenstrålen.


Eric och jag. Det är tur någon annan fotar ibland för själv har jag nästan
ingen bild på oss två.

Kräftafton

Nu har jag precis kommit hem från syrran. Elin och Cornelia blev så glad när Eric kom. Jag han inte innanför dörren med han förens Elin frågade om hon fick hålla han. Så dom sysselsatte han ett bra tag med olika saker. Han blev lite gnällig efter ett tag, han har idag haft sin första matstrejk dag, så vi stekte på tre små bratwürstar till han som han åt med lite pasta. Men jag valde ändå att skjussa hem han vid sex före vi skulle äta till mamma och pappa så fick han ta det lite lugnt och somna i sängen utan att behöva flyttas runt. Själv var jag kvar och vi åt kräftor med lite paj och annat gott. Det var syrran med familj och två grannar. Jätte trevligt. Det är så kul att träffa nytt folk. Det ena paret hade anknyting till Trönö som ligger mellan Söderhamn och Bollnäs men lite på sidan.

Nu är det åter nanna dags. Dagarna rullar så fort. Snart är det avrese dags men det är mycket som ska bli klart innan dess men än skönare att komma iväg när jag betat av en massa fixa före avresan på listan.


Stockholms helg

I torsdags efter jobbet hämtade jag Eric hos farmor där han varit under dagen och åkte till Stockholm. Han somnade strax efter vi åkte och sov hela vägen ner så det gick fint. Väl nere, vid 22, så var han vaken en halv timme och efter en flaska välling så sov han vidare.
Fredagen var jag och hälsade på en av mina leverantörer och Eric var med mormor. Men han som mest hela tiden.
På em åkte jag och Eric till en affärs som heter www.babydesign.se där vi provade en ringsjal och en annan typ av bärsele. Det blev en börsele. Det var den som enligt hon i butiken sa var lämpligast om man skulle bära längre sträckor. Så ringsjal blir det kansek senare, skulle vara fiffigt på ex jobbet när det kommer kunder. Hur som så har vi i a f ett bra sätt att bära Eric på i USA.
På kvällen åkte jag åter in till stan och åt middag med Malin. Madeleine anslöt också ett tag. Kul att bli uppdaterad på deras liv. Vi ses inte så mycket längre. Malin och jag gick även förbi ett ställe och hälsade på en annan kompis, Mats, som också har glasmästeri. Det jag saknar från Stockholm, det enda tror jag faktiskt, är att kunna gå ut efter jobbet och ta en öl och en matbit på en uteservering.

Idag lördag har vi hittills bara varit hemma. Jag har suttit lite vid datorn och letat hyrbil till USA, dyrt... Vi behöver en ganska stor bil om vi ska få plats med barnvagn och resväskor.
Glömde att säga att jag igår äntligen beställde köket från IKEA! Underbart att ha det avklarat. Leverans av det är 7 september. Men då är vi borta så jag hoppas att Evy kan ta emot det och kolla att alla paket kommer.
Nu ska jag äta lite lunch med mamma och pappa sen ska Eric och jag gå till syrran och hälsa på. Elin och Cornelia vill gärna leka med Eric.

Babysim

Eric och jag var hemma på förmiddagen och pysslade med lite av allt vad gäller papper. Stefans leverantörsfakturor vill inte som jag vill, vi har bytt program. Programmet och jag är inte helt överens än. Så nu finns dom i systemet där dom ska vara men då är det något knas med datorn som gör att jag inte kan skicka dom till banken. Har pratat med en it kille och rensat lite i datorn men kommer inte åt dom ändå. Så nu ska jag se om jag kan lösa det från jobbet imorgon.
Halv ett begav sig Eric och jag till jobbet. Han lekte med räkneapparaten som han brukar och sög på pennor.
Som tur var passade han på att sova ett tag också för på kvällens schema stog babysim. Oj vad han tyckte det var skoj. Han var som tokig. han slog med händerna i vattnet så det stänkte och guppade som en fisk. När vi kom till att sitta på mattan från vilken dom dyker så skulle han bara ner. Så han fick kasta sig själv från den och kom sen upp som en sol ur vattnet och tillbaka till maten och igen o igen o igen. Kul att se hur vårens babysim har gett så bra utdelning. Hoppas nu bara att  han inte bosätter sig i ån när han kan ta sig dit.

Måste berätta om ett telefonsamtal idag.
Det ringde en man och sa att han varit in på firman och drog sedan en kort presentation om sin dotter, som gick på skidgymnasium och summan var att han undrade om jag ville sponsra med 1 500 kr. Som jag alltid gör frågade jag varför inte dottern själv ringde. Han berättade att han varit in och köpt kitt och då passade på att fråga. Så han erbjöd sig omgående att hon skulle ringa upp själv. Det tog bara någon minut. Sen ringde tjejen. Hon presenterade sig och frågade sedan om jag skulle vara på firman på em så hon kunde komma och presentera sig. På em kom en glad tjej med stor utstrålning och presenterade sig och lämnade ett brev. Hon förklarade att hon gick ett extra år på skidgymnasiet, vilket dom som har gjort bra resultat tydligen gör, och att hon sökte sponsring för att täcka träningslägerskostnaderna för hösten. Jag hade kunnat säga ja på en gång men bad att få återkomma. Då sa hon att hon återkommer. Vilken tjej. Hon är verkligen värld sponsringen bara utifrån sitt sätt att presentera sig. Kort och enkelt. Visst finns det blyga som behöver pengar också men jag ser inte att dom växer med att föräldrarna ringer å deras vägnar. Flera samtal har jag fått från föräldrar som söker praktikplats till deras barn. En del blir sur när jag ber barnet ringa själv och andra irriterad och vissa tycker det är ok. Sen att barnet är blygt och inte är som tjejen ovan är helt ok men dom måste ringa själv för att jag ska ta emot dom.
Så nu väntar jag på att hon ringer tillbaka så ska hon får 1 500 kr av Glasmästarn.



Eric och räknemaskinen. Men egentligen är det bara knappen som matar
papperet som är rolig för då låter det :)

Nu när jag lyckats få ut bilderna ur telefonen så kommer en här på Torkel
efter han badat som jag skrev om härom dagen.


Gå med vagnen är en av Erics senaste favoriter.


Öppna förskolan

Idag tog Pysen sovmorgon. Han vaknade som vanligt strax efter 5 och då fick han en flaska välling och somnade om till 8:15. Sen blev det brått. Vi skulle möte Viktoria kl 10 på öppna förskolan. Hela dagen känns som den gått när man vaknar så sent och är van att kliva upp kl 5, halv 6. Med Evys hjälp så kom vi till slut iväg. Det var jätte mycket barn och mammor, en pappa, där. Vilket liv. Det är första gången som jag varit på ett ställe med Pysen och han inte varit blyg när det varit massa barn och vuxna överallt. Han tog för sig på en gång. Kul att se.
Det som jag funderar på efter en dag där är: Det är så mycket leksaker så barnen tar en har den en kanske två minuter och sen tar dom nästa. Så håller dom på i timmar känns det som sen lugnar dom ner sig lite. Det är väl när dom börjar bli trött. Vilket prylsammhälle vi lever i.
Eric fick ta sin sovstund på jobbet så han jag och Bosse kolla på ett stort jobb. Hoppas det blir av och att vi räknat rätt.
vi fixade lite ärenden efter att Eric vaknat och sen hemåt. Stefan kom hem några minuter i sju så jag kunde ut och gå med "tanterna" i byn. Kanon kul initiativ av Sofia som för dagen inte var med, det är visst friidrott på tv som fick högre prioritet hos henne. Vi andra gick i a f och Baloo fick också följa med.
Nu ska jag kolla var vi har badkläderna för imorgon börjar Pysens babysim. Det ska bli skoj och se hur han ställer sig till det nu när det varit så långt uppehåll.

Nedan en bild på Eric när han fick äta fil själv...


Jobb och nöje

Eric och jag började vår dag bra. Han sov till 7!!! Men då la han sig inte förens strax före nio igår.
Sen var vi på jobbet. Nu har jag tagit dit resesängen så att han kanske sover längre. Känns som han vill vrida och vända mer än vad vagnen är stor nog för. Inledningsvis hjälpte det inte. En timme sov han idag... Kvällen bestog av träning för Mia, hon är verkligen super. Även om det inte går super så ger hon instruktioner för svårare saker och det gör att jag i a f kämpar på och så blir det kanon resultat på slutet. Målet nu är galoppbyten. Så idag kom vi nära. Över bom på en åtta volt. Vi fick till ett byte men som Mia sa " med lite för mycket gest", Han sparkade så det slog till i rumpan på mig. I övrigt så gjorde vi avbrott som blev kortare och kortare så nu känns det som det är nära att komma till målet att göra ett byte men ändå långt till dom sitter. Träning ger färdighet så det är bara kämpa på. Jag minns var jag var för ett år sedan då Baloos och min komunikation inte var på topp.
Ida red ett pass efter mig och efter henne kom ett körekipage. När jag var  klar med mitt pass så kom tårarna. Det var jobbigt att se någon som skulle köra lektion. Baloos och min körträning för Mia gick så bra i våras och jag hade verkligen börat få känslan för hur det skulle kännas. Men det går vila tills vidare så får vi se vad framtiden har att bjuda.

Fölvisning och föreläsning

En riktig hästdag.
Hästarna fick stå inne i natt för det regnade så dagen började med utsläpp och mockning.
Därefter bar det av till Bollnäs där jag skulle vara skrivare åt domarna på fölvisningen. Det var verkligen jätte intressant och lärorikt. Det var min förhoppning för jag tycker det är svårt att se skillnaden på föl och därför hade jag bett om att få hjälpa till så jag skulle lära mig. Det som förvånar efter att sett och lyssnat är att skalan inte används fullt ut. 7 och 8 får nästan alla. 6 är godkännt. För att få en 5:a så skulle fölet ha så dåliga gångarter "att den behövde hjälp för att ta sig fram" som den ena bedömmaren uttryckte sig. Men dom önskar införa en skala där man även får använda ,5. Varför då inte flytta godkännt till 4 så får dom genast fler alternativ att välja mellan. Men som okunnig är det säkert något jag inte förstår...
När kl var halv tre så begav jag mig för att lyssna på Mia Skäryds föreläsning om "Häst och ryttare i samspel". Det var intressant. Hoppas på en uppföljning där man kan gå djupare in på olika rörelser för att förstå var man ska placera sig utifrån hur hästen rör sig i olika rörelser.
Nu blir det korv med bröd till middag och sen sova. Hoppas Eric tar lite sovmorgon imorgon :)

Halmstad resan bokad

Nu är det äntligen bokat, jag åker nästa söndag till Halmstad och hem på måndagen. Jag ska träffa min ena leverantör för glasmästerit och sen ska jag även träffa ett annat företag där nere. Men mer info om det kommer längre fram.... Spännande ska det bli i a f.

Idag har Eric och jag bl a varit och hälsat på hos Jocke och Elin för att leta efter min släktforskning. Tyvärr så fanns den inte där heller vad det verkar så nu är det Sörbo kvar. Håller tummarna, skulle så gärna vilja hitta den så jag kan ta den med till USA i sept och uppdatera den.
Bamse träffade vi så klart där. Han ser ut att må bra, det är jobbigt att åka från han när han sitter och tittar på en med ledsna ögon. Säger så ofta att jag ska försöka låna han en helg men det blir inte av. På ett sätt bra för då är det ännu jobbigare att lämna han.
Efter det besöket åkte vi på Ica och köpte en burk till Pysen och en matlåda till mig som vi intog på jobbet. När vi hade avslutat måltiden så somnade Pysen och jag han jobba en timme. Skönt att hålla efter nu så jag ligger bra till inför resan i sept.
Nu ikväll så har jag och Baloo varit och trimmat på Modigs plan. Det känns som vi gör stora framsteg just nu. Kanon kul. Vänster galoppen gick så bra att jag fick känslan av hur det måste kännas att göra galoppiruetter. Häftigt. Målet nu är att göra byten. Vi har aldrig kommit dit men varit nära många gånger.

Nu är det sängdags för att ladda inför morgondagen då jag ska skriva på fölvisningen och därefter åka och lyssna på Mias föreläsning om det löser sig med barnvakt för Eric. Stefan skulle visst köra karnivalståg imorgon och jag trodde det var nästa helg... Kommunikationsbrist kallas det visst.
 
Go natt

Det är så roligt med bilder så här kommer två från när jag och Eric hälsade på hos Lorenzon i slutet av maj.


Tänk vad kul man kan ha med så lite. Vi skulle vara mer som barn hela livet.


Vilken stjärna

Eric fick tillbringa delar av fm på jobbet, delvis sovandes. Sen var det dax för Rotarylunch som alltid kl 12 på fredagar. Idag var det Olle Nilsson Sträng, ett av våra kommunalråd och socialdemokrat, som vi fick ställa frågor till. Jag hade sådan tur att Inga (Stefans mamma) kom och hämta Eric lagom till frågestunden. Det blev torg och bandy frågor. Men jag tycker inte jag blev klokare av svaren. Men det är väl därför man inte är politiker för dom svarar fint men blir inget av det. Jag är väl inte känd för att alltid vara smidig men jag får mycket gjort :)
På kvällen var vi till Lilla k och åt med Stefan familj. Det var riktigt bra idag tycker jag. Eric skötte sig kanon så han fick beröm av servitrisen som var värd massor av dricks. Jätte duktig, kunnig och med glimten i ögat. Gällande Eric så sov han fram till desserten och sen fick han sitta knät och var nöjd med det.
Nu är hästarna nattade, dom går fortfarande ute men dom ska ha lite kraftfoder och hö, så nu ska jag också sova som övriga familjen. Go natt.


Hemmadag

Idag har Eric och jag haft en hemma dag. Man hinner mycket när man är hemma. Men det krävs avbrott för att gå rundor med "Lilleman" eller leka med han. En favoritsyssla just nu är helt klart att gå, helst med att hålla i händer och inte gåvagnen och samtidigt sparka boll. En annan favorit är att sitta och kasta bollen och åka efter och hinna före mig. Han skrattar som bara den. Tänk om man själv var lika lättroad. Oj vad man skulle skratta mycket på en dag.

Nu ikväll så tog jag en tömkörningstur med Baloo. Det gick kanon bra. Känns att även här hjälper det med hållningen i Mias tänk för att rätta in dom olika delarna som inte är där man vill.
Väl tillbaka i stallet så hör jag Torkel (vår vita katt eller egentligen Elins, syrrans dotter) skrika. Ropar på han för att få han att komma. Han hade hamnat på ön i ån. Stefan och Pelle (Mariannes) lekte med sexhjulingen så jag tänkte att jag får väl be dom hämta Torkel. Men jag avvaktade lite för att se om han kunde hitta hem, han kom ju dit så någon väg hem måste det ju finnas tänkte jag. Det fanns det... men man blev blöt. Torkel kom strax efter alldelles blöt. Han är inte som andra katter han.

Bilder från sommaren

Nu har jag förstått hur jag får in bilder så här kommer några från sommaren.


Eric och morfar på bryggan i Sörbo.
Mamma sitter och ser oss lämna Sörbo för sista gången denna sommar. Tack för all hjälp i sommar mamma!
Mamma ser oss lämna Sörbo för sista gången denna sommar. Tack för all
hjälp i sommar!
Här är Stefan och alla barn. Eric i knät, Elin till vänster bakom och Cornelia till höger (syrrans barn). Bakom dom sitter Julian till höger och Merlin till vänster (kusinen i Tysklands barn).
Stefan med Eric i knät, Elin till vänster och Cornelia (syrrans barn) till höger bakom dom
sitter Julian till höger och Merlin till vänster (kusinen från Tysklands barn)

Njut av livet!

Vilken dag. Tänk vad mycket man kan få gjort på en dag och ändå ha tyckt att den var lugn och harmonisk.
Jag och Eric var hemma tillsammans till kl 11. Fram till dess hade vi även hunnit prata med snickarna, elektrikern och fixat lite smått och gott här hemma. 11 la jag Eric så fick han sova och då var grannen ovanför snäll och "lyssnade" så jag kunde åka och jobba. Fixade undan en hel del på jobbet. Inga hade 10 min efter Eric vaknat kommit och hämtat han. Optimal tajming. Efter jobbet åkte jag och hämtade Eric som var jätte trött. Väl hemma med lite knep för att hålla han vaken i bilen så var han på så dåligt humör så Evy trodde han gjort illa sig. Så mycket skrek han. Han lugnade ner sig och åt gröt och somnade sedan som en stock. 18.50. Ännu en perfekt tajming.
Sofia som bor i byn har dragit igång att varje tisdag kl 19 träffas vi för gemensam aktivitet. Idag var andra gången och cykel stog på schemat. Nu med den andra grannens hjälp (det finns en anledning till att bo i kollektiv, mer om det en annat dag) så kunde jag ta cykel och träffa dom andra. Idag var vi tre som var med. Vi tog den planerade cykelturen men längde den med ytterligare en tur för det blev för kort tyckte vi. På slutet av turen så ser Caroline kantareller så det stannade vi och plockade. Precis brevid vägen växte det. Helt otroligt detta land. Det är bara ut i skogen och plocka det man vill. Vilken förmån att bo i detta land!
Väl tillbaka från cykelturen som borde varit ca 13 km så tog Idag och jag hästarna och gick på en promenad. Upptäcktspromenad kan vi kalla det. Ida mindes en stig sen hon var liten och bodde i Annefors. Vi hittade den till slut men den var tyvärr inte hästanpassad. Så det blev till att gå den väg vi först tänkt för att ta oss hem. Så nu har jag även hunnit rensa svampen och ätit en ljuvlig kantarellsmörgås. Vilken dag!

Sörbo - ett paradis på jorden

Mamma och pappa åkte hem i tisdags och kom tillbaka i fredag. Så Eric och jag passade på att åka och hälsa på så att vi även skulle kunna plocka lite hallon. Vilket land vi lever i. Det är bara att gå ut i naturen och plocka det man önskar äta. För dagen var hallonen väldigt blöta då det regnade mycket igår och mycket dagg på morgonen. Men lite blev det.
Frukosten avnjöt vi på bryggan i morgonsolen.

Försökte få in en bild men jag vet inte hur man gör inser jag... Så den kommer senare.
Pappa och Eric på bryggan aug 09

Nu är det bara Facebook kvar...

Efter att länge ha velat börjat blogga lite så blev den utlösande faktorn för cirka två veckor sedan.
Erics skor hade någon ställt på köksbordet och då kände jag som så många gånger förut att jag ville ha någonstans att skriva ner reflektioner över livet. Varför är det ok att ställa en ett årings skor på bordet men inte vuxnas?
Hur som  helst, nu är jag igång med min blogg så får vi se vad den kommer innehålla framöver. Det blir både reflektioner och dagbok. Tänk vad mycket fantastiskt man får uppleva varje dag.

Så välkommen till min blogg som fick namnet Eriksgården eftersom jag kallar det hus vi ska flytta till för Eriksgården med k för så hette Stefans morfar som har byggt huset.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0