Tur man bor i en by

Att bo en bit utanför stan har sina för och nackdelar. Men jag tycker ändå fördelarna väger över. Ikväll när jag och Eric kom hem så tog vi varsin vagn och gick och hälsade på några i byn. Där blev vi en stund och lite annat besök kom också dit. Det är det som är tjusningen med att bo på landet. Det är bara att slinka in hos grannar (som kan bo några km från en själv) och ta en fika. Nu när jag senaste tiden har jobbat väldigt mycket och nu börjar hinna andas är det skönt med närhet till vänner. Utan att behöva åka iväg och planera saker kan man spontant ändå få lite socialt umgänge. Eftersom att jag även har jouren på Glasmästarn denna helg är det också super att bo i en by. Stefan är borta på mässa men då finns det underbara personer som ställer upp att komma och sova här om jag måste åka på jobb. Tänk vad bra man har det med vänner omkring sig.
Eric har somnat och nu tänker jag snart göra det samma.

Go natt

/Madeleine Böhnke


Vilken vecka

Tänk att det rullar på så fantastiskt bra på båda företagen.
Glasmästarn har nu jobb i en massa veckor framåt. Det är en bransch där kunden tror att man inte hade något att göra innan dom klev innanför dörren. Så det känns underbart. Jag tror faktsikt att vi aldrig har haft så många veckor bokat framåt i tiden som nu. Vilket är super med tanke på att vi nu är fler glasmästerier i Bollnäs än vad jag tror det finns jobb åt. Dessutom fick en av mina glaskillar så mycket beröm av en kund igår som jag pratade med så han har pluspoäng för resten av året. Hon hade aldrig träffat en så trevlig hantverkare som var så positiv och trevlig. Klart det värmer chefens hjärta också.
Skoglund Reklam har fått in ett super stort jobb på saker som ska levereras nu men även ett avtal som kommer kunna leda till mycket försäljning. Dessutom har jag varit och besökt en annan kund idag som vi får se vart det tar oss. Försäljning är verkligen så himla skoj!
Så nu har båda företagen fullt upp. Tänk vilken förmån att få ha så mycket jobb som vi har nu.
Imorgon blir det åter jobbdag för mig. Det är skönt att jobba lördagar. Jag hinner undan sådant jag inte hinner under veckan vilket gör att jag kan koppla av på söndagen och ladda inför ny vecka med nya utmaningar.

/Madeleine Böhnke

Tekla

Igår hade vi återträff med Teklagänget. Tekla var en entreprenörsutbildning för kvinnor som jag gick 2002 under ett år drygt. Det är nog det bästa jag har gjort och det var det pga av Kerstin, www.kerstinsofia.se, som höll den personliga utvecklingen med oss gav oss verktyg som varar livet ut! Så ni som vill utvecklas som människa kolla in hennes hemsida och gå en kurs för henne.
Nu när vi samlades åtta år efter så var det som om vi sågs för en månad sedan. Troligen var den känslan så eftersom att vi har lärt känna varandras baksidor, medgångar och motgångar. Den personliga utvecklingsdelen innebar att vi pratade om saker som man annars inte får reda på av folk. I det här delade vi allt. En trejde del av dom som gick med mig driver företag idag. Det var som vanligt inte någon annan som köpt ett företag inom en bransch dom inte kunde. Än en gång så inser jag att frågeställningar som berör en när man har anställda inte finns hos enskilda firmor. Vilket gör att vi upplever företagandet så olika. Men det är alltid kul att träffa andra som driver företag och se hur dom tänker och planerar för framtiden.
Jag och en annan egen företagare har pratat om att vi skulle vilja ha ett nätverk för företagare med anställda. För att träffas och byta erfarenheter. Det är trots allt den svåraste men viktigaste frågan i ett företag. Just nu är jag så nöjd med den personal jag har omkring mig. Ett riktigt bra gäng som kämpar för att vi ska göra ett bra jobb och på så sätt skapa ett bra rykte som kommer att ge oss mer jobb.

/Madeleine Böhnke


Hästarna har flyttat...

...tillfälligt i a f. Idag körde jag och Ida ner Baloo och Macho till ridskolan där våra medryttare ska  ha dom i två veckor. Det känns fantastikst lyxigt. Det tror jag hästarna kommer tycka också. Dom kommer nog tro att dom kommit till ett spa. Pysslade, tvättade och tränade. Kan inte bli bättre. På em idag gick Eric och jag ut och städade lite i hagen. Nästa hagprojekt är att sätta upp tråden som har gått av under vinterns snömassor. Så det får väl bli nästa helgs projekt så att sommarhagarna blir klara att använda när hästarna kommer hem igen.
Tänk vad många gånger jag har tittat ut genom fönstret idag mot hästhagen och konstaterat att jag inte behöver undra var dom är. Konstig känsla men skön tanke. Så nu kan jag sitta här och skriva lite utan att tänka att jag måste ut och ta in hästarna.
/Madeleine Böhnke

När har man inte pengar?

Tänk vad olika vi definierar pengar. Om man inte har några pengar, har man då INGA pengar eller har man dåligt med pengar? På radion nu ikväll var det om man tycker att det ska tvingas att föräldrarna via lagförslag ska ta ut 50 % var av föräldrarledigheten. En kvinna som ringde in sa att hennes man tjänade så mycket mer och därför hade han inte kunnat vara hemma så mycket för det hade dom inte "råd" med. Är det då för att man inte har råd eller för att man inte vill prioritera bort något eller att man har för dyr livsstil? Vi har alla olika åsikter om hur mycket pengar man behöver för att klara sig. Även vad man ska göra för dom pengar man tjänar.
För egen del prioriterar jag att ha häst. Det kostar en del men jämfört när jag tävlade så är det nästan gratis numera att ha häst. Lite mat, försäkring, skoning och enstaka träningar.
Eric är nöjd med det han har fått ärva eller sådant som tillhör hushållet. Så han är nästan gratis i drift han med än så länge...
Vi bor i ett hus som vi inte lånat mycket för att köpa och renovera vilket ger oss billigt boende. Tur är väl att jag är försiktig med mina utgifter nu när jag har startat ett företag till. Det kostar en del att starta företag och det kan ta ett tag innan det ger utdelning. Men förhoppningsvis så får jag bra snurr på Skoglund Reklam så jag kan få lön och att vi kan göra roliga saker i företaget. Både utbildningsmässigt och utvecklingsmässigt.
/Madeleine Böhnke

Hemmadag med Eric

Idag har jag och Eric varit hemma. Varannan måndag är dagmamma ledig. Vilken tur jag har! Det var verkligen skönt att få vara hemma med Eric. Han sover just nu ca två tim per dag vilket gör att jag fick massa arbete gjort. Offerter skickade och material till jobb beställt. Det är en förmån att ha personal som klarar sig själva på plats.
Hästarna släppte jag ut innan Eric vaknade så att vi kunde äta frukost i lugn och ro. Därefter gick vi till Evy som gladeligen tog hand om Eric ett tag. Det gav mig tid till att ut och rida. Det är verkligen en kick att få komma ut med häst och andas friskluft och njuta av naturen. Eftermiddagen bestod som sagt i jobb medan Eric sov för att därefter ha lagat mat och bakat bröd. Avslutningsvis var vi ner i källaren och duschade och badade. Eric badar i en gammal kittel av något slag. Perfekt höjd och plats åt han. Själv står jag på vår "fina" SJ-pall. Den duger ypperligt.
Nu har Eric nästan somnat och jag ska ner och stryka lite skjortor inför veckans jobb för att sedan ut och ta in hästarna.

/Madeleine Böhnke

Glasmästar´ns hemsida

Spännande med ny hemsida! www.glasmastarn.nu Den lanserades för några veckor sedan och det är riktigt intressant att se hur många som varit in på den. Det gör att kostnaden för att bygga den känns värt det. När den nu var klar så känner jag att det ändå är så mycket mer jag skulle vilja skriva på den. Men det får bli i ett senare skede. Nu har vi så mycket jobb så då får jag och mina medarbetare fokusera på det. Hemsideplanernas utveckling vidare får vänta till det blir lite lugnare. Kanske framåt oktober/november. Då brukar det avta med jobb och bli mer tid för kreativ utveckling.
Kort idag, för nu vaknade Eric. Hej på er!
/Madeleine Böhnke

Full styrka

Nu är vi full styrka på jobbet! Igår började den nya ekonomi/kundmottagaren. Känns underbart att få en på plats som jag ska lära upp på papperssidan så jag kan ägna mig åt att driva företaget framåt, utveckla och sälja.
Glasmästarn har fullt upp med en massa spännande jobb. Vi ska bla byta fasad på ett ställe i Bollnäs. Dessutom har vi fått in ett jobb där vi ska sätta flertalet glas i ett hem. Det är roligt att göra lite andra projekt mellan dom vardagliga så som fönsterreparationer och bilar. Inglasningssässongen drar också igång nu vilket är roligt. Förra året  var det många som valde att renovera fönster och lite mindre inglasningar. Spännande att se vad det blir i år. Skulle gissa på att många tog tillfället i akt att renovera fönster eftersom att det är mycket jobb och lite material. Alltså ett perfekt Rot-avdrags objekt.
Adam, som vi kallar vår brodyrmaskin efter företaget vi köpte den av, är nu nästan intrimmad och kan snart börja generera pengar. Idag broderade vi Skoglund Reklams logga för första gången. Tänk vad små saker kan göra en glad ibland!
Hörde igår ett reportage om någon som forskat på lycka. Flera som dom frågade kunde inte säga när dom var lycklig senast. Några hade svårt att definera när man var lycklig. För egen del känner jag mig lycklig flera gånger per dag. Det gäller att njuta av de små sakerna i livet. Mest lycklig blir jag av Eric. Tänk om alla spred sådan glädje som barn kan. Vad mycket lyckligare eller i a f gladare vi skulle vara.

/Madeleine


Eric och jag

Eric och jag har haft en underbar helg tillsammans, bara han och jag. Stefan har varit i fjällen och åkt skoter.
Tänkte ett tag att jag skulle jobba men som tur var sa en av mina anställda några visa ord vilket ledde till att jag har kopplat av fullt ut i helgen.
Det är verkligen så kul och underbart som alla säger att ha barn. Eric och jag har varit ute en hel del. Vi har bland annat rensat jordgubbslandet, krattat upp gammalt hö och halm som gömts sig under snön, gått promenad, varit på kalas och självklart har han åkt sin eltraktor som han fick av en kompis till Stefan. Den är helt klart favoriten. Så nu är denna underbara helg över. Jag har "tankat" Eric så jag känner att jag kommer att klara en arbetsvecka igen.
Eric på väg hem efter kalaset.

RSS 2.0