Arbetskläder

Tänk vad mycket man kan lära sig om arbetskläder. Nu har jag varit två dagar på kurs för JOBMAN och insett hur lite jag visste om arbetskläder innan jag åkte. Man tror ändå att det kan inte vara så mycket att veta om ex snickarbyxor. Men oj vad fel jag hade. Det finns så mycket material som är testade enligt en massa EU och Sverige krav som är riktade till speciella målgrupper beroende på vad dom utsätter sig för för material och händelser i sina arbeten. Det var verkligen super intressant. Efter dessa två dagar så förstår man att det finns alldelles för många som går omkring i fel arbetskläder. Då tänker ni säkert, vad spelar det för roll om rörmokaren har ett par byxor som är för snickare. Bland annat spelar det roll att när dom kapar rör med en rondell så kan byxorna smälta och det leder till brännmärken enbart i bästa fall. Men om man istället väljer ett annat material så klarar man bena. Dom berättade bland annat om en kille som hade fått utslag över kroppen. Han hade varit till företagshälsovården men dom hittade inget fel. När JOBMAN var på deras arbetsplats för att sälja in sitt koncept så frågade dom killen vad han hade för arbetskläder. Det visade sig då att killen jobbade i fel arbetskläder så materialet han arbetade med gick igenom kläderna istället för att stoppas upp av tyget. Så med rätt typ av arbetskläder kan man slippa sådant. Mycket intressant. Så nu är det bara hem och plugga in så att man kan hjälpa kunderna till att ha rätt arbetskläder.
Det som var bonus för dessa två dagar var att få träffa andra från branschen som man kunde få tips och idéer från. Det är en fantastiskt förmån att ha ett kontaktnät på andra ställen i Sverige så när man stöter på ett problem kan man ta hjälp av andra för att lösa det.

/Madeleine Böhnke

Invigningen är över

Tänk vad skönt det kan vara att nå ett mål. Vi har jobbat som tokar på mina två företag för att hinna klart med utställningen. Samtidigt som vi ska hinna med att göra våra jobb för att få in pengar. Nu är våra tre invigningsdagar över. Det har varit stress och massor av jobb in i det sista men det blev ett väldigt bra resultat. Steg ett är nu klart och vi har fått nya kunder vilket är roligt. Det var ju det som var tanken att locka nya kunder.
Som tack till personalen fick dom idag en varsin bukett med blommor och ta med sig hem. Klockan har nu hunnit bli kväll och det är lördag. Men jag sitter kvar och jobbar undan för att kunna åka till Stockholm. Nu är en turbulent månad över och jag känner mig otroligt stålt över att vi har lyckats tillsammans att ta oss till denna invigning! Tack alla ni som gjort det möjligt, personal, mamma, Stefan, Daniel och Gert!

/Madeleine Böhnke

Praktikant

Dom senaste två veckorna har Skoglund Reklam haft en praktikant från gymnasiet. En ung kille med en härlig inställning. Han har fått göra väldigt blandade uppgifter hos oss. Allt från att hjälpa till att ta foton på oss i personalen till vår tavla som sitter när man kommer in utifrån, fixa en logga, plocka dekaler till att byta däck.
Idag var hans sista dag hos oss. En av mina anställda har haft ansvar för han under hans tid här och vilken kanon start han har gett denna kille in i arbetslivet. Praktikanten var jätte nöjd med sin tid hos oss och var märkbart ledsen för att sluta hos oss. Tänk om alla fick en så rolig start på sitt prova på arbetsliv. Men det måste som allt komma från två håll. Både från företagets sida ge bra och intressanta arbetsuppgifter men även att praktikanten tar för sig. Vem vet, kanske ringer han i höst och undrar om han får besöka oss då med.

/Madeleine Böhnke

Björnkoll

Ja, då är den årstid igång när man inte vet varför hästen stannar och tittar på något. Innan jag flyttade till Annefors har jag aldrig funderat på om det skulle finnas björn eller varg i närheten. Men vi har ganska många björnar i vår omgivning vilket gör att man blir lite extra fundersam ibland. Om Baloo, hästen, stannar och tittar på något så har jag alltid tidigare bara tryckt till med skänkeln (benen) och sagt gå. Vintertid gör jag det än idag. Men idag när jag var ute och gick med Baloo och Eric i barnvagnen så stannade Baloo och tittade bort mot skogen. När man vet att en granne som bor lite längre bort fotade björn på åkern bakom deras hus härom dagen är man lite försiktig. Så man låter hästen titta och observerar hur den beter sig. Samtidigt som man själv tittar och undrar om det är en björn eller något mindre djur. Så nu är det ett halvår med lite extra försiktighet innan nallarna åter går och lägger sig.
Stefan var ut och åkte sexhjuling härom dagen med Eric och granndottern. Då såg dom spår efter en björn. Förmodligen samma som grannen fotat. Ja, det återstår att se om jag kommer möte eller se den björnen eller någon annan i sommar.
/Madeleine

Jobba lördagar

Det är på ett vis lyxigt att jobba lördagar. Jag får mycket gjort och kan ändå unna mig åt att inte vara 100 % produktiv. Förutom att jobba ikapp pappershögarna så är det lugn och ro till att fundera på hur jag vill utveckla företagen vidare. Även om jag i detta skede mest funderar på vad det är som är kvar att åtgärda inför invigningen. På tisdag ska Colorama vara färdiga med att ha kaklat duscharna så att vi på tisdag kan montera dit dom. Annefors snickeri kommer på tisdag och gör klart sin köksutställning där vi även ska sätta dit glaset som kommer på måndag kväll. M. Krantz Bygg- och Fastighetsservice kommer också på tisdag och sätter kanalplasten på plats och gör klart runt det helisolerade partiet. Björkmans Möbler kommer på måndag och ser vad dom ska placera för möbler på "altan". Eltjänst var på plats i fredags och drog lyse till innerdörrarna. Nu börjar det verkligen hända saker. Det var Glasmästar´ns sida. På Skoglund Reklam sidan väntar vi leverans av Jobmans inredning så att vi kan plocka upp kläderna klart.
Invingningen är tors till lör (22-24 april). Det ska verkligen bli kul. Men jag längtar redan till nästa steg av utvecklingen för utställningen. Fastigheten ska byggas ut och det ska blir roligt att få planera vidare på utställningen. Men jag längar även till att vi hinner förverkliga en massa andra idéer som jag har på glassidan. Rom byggdes inte på en dag och därför har jag nu valt att göra min utställning i etapper. Roligt är det i alla fall.

/Madeleine Böhnke

Invigningen närmar sig

Det är nu nära till invigningen av Glasmästar´n och Skoglund Reklams nya utställning. Det ska bli spännande att se hur det tas emot av kunderna. Glasmästar´ns utställning blir unik. Det kommer inledningsvis att bli lite trångt i utställningen då vi måste på en lite yta få plats med det jag vill. Men fastigheten ska byggas ut under våren och när det är klart så öppnas nya möjligheter för att bygga mer med glas som kunder kan komma att se och inspireras av. Skoglund Reklams utställning börjar också ta form nu. Vi väntar på arbetskläderna som förhoppningsvis levereras denna vecka. Det är kul att se all personal som nu jobbar mot ett gemensamt mål - att bygga en bra utställning och samtidigt hinna med alla jobb som kommer in. En utmaning som alla verkar trivas med. Det är skönt att ha personal omkring sig som delar tanken på att utveckla företagen och se möjligheterna vi skapar oss.
Nästa vecka, 22-24 april är det invigning av utställningen. Vi bjuder på fika. Välkommen!
/Madeleine Böhnke

Mars månad

Nu var det länge sedan jag skrev här. Det har varit väldigt mycket dom sista veckorna. Men nu har det ordnat upp sig och jobben flyter på som vanligt. Dom senaste veckorna känns det som att greppet har släppt om lågkonjukturen. Jag har pratat med flera företagare som upplever det samma. Det är som att nu när vi går mot vår så börjar folk se sig om efter nya saker och renovera gammalt vilket är roligt. Glasmästar´n har klarat sig bra under lågkonjukturen så jag ser med spänning fram mot vad detta år har att erbjuda.
Ser man på Skoglund Reklam så tillhör dom en bransch som förra året tappade 35 %. Det borde innebära att det finns ett uppdämt behov av nya kläder till personalen och nya gåvor till kunderna runt om i Sverige. Det kanske är det vi känner av där också. För Skoglund Reklam har haft en bra mars så vi hoppas att april fortsätter i samma anda. I mars gick det bort en vecka för flytt vilket gör resultatet ännu bättre.
Påsken går nu mot sitt slut och imorgon är vardagen här med allt vad den har att erbjuda.
/Madeleine Böhnke

RSS 2.0