Laddat batteri. Nu kör vi!

Det var helt fantastiskt roligt att vara tillbaka på jobbet idag! Det är verkligen inte alla som har så bra personal som jag har på Skoglund Reklam. Tänk att komma tillbaka och allt flyter på. Dom har gjort en massa bra saker åt kunder men även åt oss som företag.
Nu är det en mjukstart denna vecka för mig. Jobbar idag och imorgon för att sedan åka med en av dom anställda på mässa i Jönköping. Det ska bli roligt att se nyheterna för hösten. Nästa vecka så ska jag med och montera skyltar åt ett företag som ska öppna filial i Söderhamn. Det ska även det bli intressant. Det har jag ju aldrig gjort förut. Men nu med ett företag mindre kan jag få möjlighet att lära mig så mycket mer om Skoglunds saker. Vilket jag med spänning ser fram emot.
Planerna för julklapparna är igång även om det kommer att komma mer saker på mässan så är det grovplanerat redan före.
Nu är det sovdags och ladda för morgondagen så batteriet är på topp för att färdigställa ett anbud!

/Madeleine Böhnke

Sverige är stort

Vilket stort land vi bor i. Befinner mig nu med familjen i Ramundberget och i natt har det varit frost. Tänk att förra veckan var jag och Eric i Hölick, Hudiksvall och badade i havet. Nu är vi som sagt i Ramundberget och det är mössa och vantar som gäller. Redan kan man se att löven börjar skifta i färg även om det är väldigt svagt än.





/Madeleine Böhnke

Skillnad på små och stora

Om det var mitt företag med bara några anställda hade nog inte facken tyckt att det var ok att inte betala ut lönerna i tid. Men när det är Saab med många på lönelistan så verkar det gå bättre. Ändå ska vi alltid följa alla regler lika i alla andra fall oavsett storlek på företag. Det är min skyldighet som företagare att ta reda på regler och lagar. Vilket inte alltid är lätt när man driver ett litet företag. Oftast lär man sig reglerna eftersom man begår felen och får information om det.
Tänk vad många regler/lagar jag har lärt mig under mina snart fyra år som företagare som jag aldrig känt till som anställd. Inte för att jag tror att det i något fall gjort någon skillnad för min del. Gör man ett bra jobb så får man bra förutsättningar att fortsätta göra det! Sen är det inte alltid man har samma åsikt som sin chef men det är ju även det som utvecklar företaget. När anställda kommer med tips, idéer och råd.

/Madeleine Böhnke

Vackra Sverige


Har du rest runt i Sverige? Det är ju helt fantastiskt vackert. Just nu befinner sig Eric och jag i Storsand utanför Ånge. Campingen ligger precis vid vattnet. Vår husvagn står parkerad 7 meter från strandkanten. Tänk att man kan få den möjligheten att "låna" mark så här och njuta av utsikten.



På väg till Ånge idag åkte vi upp till Getberget som var en fantastisk utisktsplats. Som tur var det två äldre par där som kunde ta en bild på mig och Eric framför den fantastiska utsikten som var där!



Igår och idag hade jag förmånen att träffa några av mina släktingar. Jätte kul att träffa dom även om det var alldelles för kort. Men det var ju oplanerat så då är man tacksam för möjligheten att få träffa dom. Det är underbart med släkt. Oavsett om man känner dom bra eller inte så kan man umgås med dom. Och få intressant information om sin historia. Det är nog från min far som jag har lärt mig att uppskatta släkten. Vore det inte för släkten så hade min far inte varit i livet idag.


Semester!!!!!!!!!!!!

Vet ni vad det intressanta är, att när sådana som jag - egenföretagare -  tar semester så reagerar folk med "va, ska DU ha semester?
Men så är det, tre veckor!!!!!!!!!!!
Anställda har enligt lag rätt till fyra veckor sammanhängande under juni-augusti. Men jag som företagare har rätt till att välja när förutom för småbarnsföräldrar som har föräldrardagar kvar och säger till med tre månaders (tror jag det är) framförhållning. Det är då det är tur man har personal som förtstår att det handlar om att ge och ta. För om dom utnyttjar sin rätt till fullo så kan mitt företag gå i konkurrs. Och för mig om jag utnyttjar min rätt att befalla min personal att ta semester när jag vill att dom ska ta det och det inte stämmer överens med deras önskan så kommer dom att sluta. Ta och ge alltså!

Just nu befinner sig denna företagare på Hölick camping utanför Hudiksvall i husvagn tillsammans med min son Eric! Vi kom hit igår och då var vi ner till stranden och badade lite. Självklart han Eric med att leka i sanden med sin traktor och dumper.


Idag har vi varit på långtur! Det stog att det skulle vara 2 km dit och stigen jag tänkt ta hem var drygt det...
Men när det stog 2 km var det en  bra bit kvar så jag tror att rundan vi tog idag var närmare 6 km i inte helt slät terräng. Självklart tog Eric cykeln men tidvis gick han lite less på att cykla och efter ett tag blev det lite axelåkning också. Så med Eric på axlarna, ryggsäck på ryggen och hans cykel kom vi till slut tillbaks efter 4 tim och 45 minuter. Men vi hade matsäck med så det gick bra. Men vi var båda rejält trötta när vi kom hem.



Det här var den lätta stigen. Sen var det sten, rötter och sand!



Underbar utsikt!



RSS 2.0