Bygga ett lag

Det som känns extra spännande just nu är att jag ges chansen till att bygga ett lag. Det var en som sa det till  mig häromdagen med tanke på att jag behöver anställa personal. Det är faktiskt en kanon möjlighet att få välja vem man tror ska bli en bra lagspelare i den laguppställning som redan finns.
Det jag nu söker är en som ska sköta kundmottagning och papper på kontoret. Den ska även vara så nyfiken på att lära sig nytt att den kan vara behjälplig både i Skgolund Reklam och Glasmästar´n. Dessutom behöver jag en person från april till september som ska jobba på Glasmästeriet. Forsätter utvecklingen som den varit nu så blir det längre än september men det återstår att se.
Känner du någon som du tror skulle passa in i laguppställningen så be dom höra av sig till mig, 070-200 99 75.

Slut på helgen men vad gör det

Det är skillnad på att vara egen och anställd på många sätt. Det ena är att helg och vardag spelar ingen roll. För jag väljer själv hur jag vill jobba. Mitt val är att ha sonen hos dagmamma tre dagar i veckan. Alltså är jag inte på plats två av dom fem dagar som övrig personal är på arbetet. Tidigare har detta fungerat utmärkt i kombination av Glasmästeriet. Även före januari då vi skolade in Eric  hos dagmamman. Min förhoppning och tro är att det även kommer att fortsätta att fungera utmärkt. Det blir vad man gör det till. Än så länge sover Eric på dagarna vilket ger mig tid att jobba även då.
På prov kommer jag även att vara på plats på lördagar för att se om det kommer kunder. Hittills har det gjort det när jag varit där. Det som är skönt att jobba på helgen är att man får så mycket gjort. Telefonen ringer inte och hittills har det inte heller varit så mycket kunder så jag har fått mycket gjort. Men på sikt kanske det är en kanon arbetsdag men då för att det kommer mycket kunder och vill ha hjälp.
Nu är det söndag kväll och jag har suttit och arbetat lite vid datorn. Skoglund Reklams hemsida ska uppdateras. Den kommer i detta skede inte att byggas om helt. Det får vänta till längre fram. Glasmästar´ns nya hemsida ska vara klar till v 14. Designen är klar och nu ska det tekniska byggas och under tiden det blir gjort ska jag skriva alla texter till hemsidan. Det ska verkligen bli ett roligt och intressant jobb. Företaget som bygger hemsidan åt mig heter Svensk InternetForm, www.svenskinternetform.se, och finns här i Bollnäs. Super duktiga och hjälpsamma.
Tänkvärt för dagen: "Ta hjälp av människor som kan saker bättre än du själv då blir det bättre än du kan ana."

Flytten nära klar

Dom sista två veckorna har varit fulla av beslut. Nytt företag och flytt då är det inte till att vela utan bestämma och köra på för fullt.
1 mars köpte jag Skoglund Reklam och båda företagen började samma dag sin flytt till våra gemensamma lokaler. Vi finns numera i Tuppzhuset mellan Forsell och Colorama. Det känns riktigt bra att vara på plats.
För att få en extra bra start på framtiden så har Företagsringens Per-Åke Svensson haft en förmiddag med oss. Förmiddagen bestod i att fundera på vad vi vill om två år och hur vi ska nå dit. Mycket givande och intressant förmiddag. Uppföljning ska nu ske med dom olika anställda. Det känns underbart att ha Per-Åke som hjälp i detta. Det är lätt att drunkna i alla måsten när man köper företag och även driver företag.
Flytten har gått bra. Vi är nu igång och jobbar igen vilket känns skönt. Idag har jag varit inne och organiserat upp mitt kontor. Så nu har jag åter koll på alla olika delar. Det som står nästa på tur nu är fakturera. Men det är alltid roligt att få skicka fakturor. Det är ju trots allt dom som visar vad vi har gjort och summan visar hur mycket vi har haft att göra. Det känns som att vintern har gått bra. Det är lågsäsong på Glasmästeriet men trots det rullar det på bra med jobb.
Skoglund Reklam har också mycket just nu vilket är kul. Vilket gör att jag tar in extra personal för att hinna med. Det är verkligen positiva problem. Hoppas att det håller i sig.

/Madeleine Böhnke

RSS 2.0