Underbar söndag

Vilken härlig dag det var idag. En riktig familjedag. Dagen började som för det mesta, ut med hästarna. In och åt frukost tillsammans med Eric medan Stefan fick sovmorgon. Därefter ut med Baloo på en skrittur. Hem och badade tunna med Eric och Stefan. Den var fortfarande varm sedan igår. Därefter lunch och 2 tim!!! tupplur. När vi alla var utvilade så åkte vi iväg och åkte lastbil med Stefan. Eric tycker han är i paradiset då. När vi var i Kilafors gick Eric och jag och åt medan Stefan lastade. Sen hem och Eric somande som en stock efter en lång härlig familjedag!!!

/Madeleine Böhnke

Vad driver en framåt?

Vad är det som gör att jag hela tiden kan komma på nya utmaningar som jag skulle vilja göra? Nyfikenhet, rastlöshet eller kreativiteten? Nya affärsmöjligheter dyker upp och koms på med jämna mellanrum. Och på olika vägar träffar man någon som kan hjälpa en vidare för att nå målen. Spännande. Jag lever efter att det är en mening med allt. Ofta känns det verkligen som att vägarna korsas av en anledning.

/Madeleine Böhnke

Ta vara på livet

Har precis tittat på en sammandrag från där dom räddar gruvarbetarna i Chile. Vilken hemsk situation för dom som varit instängda och deras anhöriga. Därefter vilken glädje och tacksamhet för att återförenas.
Igår pratade jag med en vars barn på 2,5 år har fått leukemi och precis börjat behandling. Som pappan sa till mig igår: "alla föräldrars mardröm". Det måste vara så fruktansvärt hemskt. Först se att det är något som inte stämmer med ens barn och sedan få ett sådant besked som leukemi. Jag blev alldelles tårögd när han berättade vad de har gått igenom. Nu verkar det som att barnet svarar på cellgifterna. Men så grymt att behöva gå igenom något sådant.
Det ger en perspektiv på hur man egentligen har det. Det som man själv ser som problem blir väldigt små. Jag har en familj som är frisk och vi har mat på bordet varje dag. Vad behöver man egentligen mer? Är inte allt utöver det egentligen lyx? Det känns idag som att många alltid vill ha mer än vad de har. Uppenbarligen spelar det ingen roll vad man tjänar. Mycket vill ha mer. Men det gäller att njuta varje dag och stund av det man har och det man gör. Varför leva ett liv där man hela tiden önskar något annat. Känns som ett fattigt liv. Ibland måste man stanna upp och fundera på vad man har också och inte bara tänka på vad man inte har.
Jag har en massa saker i mitt liv som jag verkligen njuter av. Och efter dagens film och gårdagens samtal så känns det verkligen som jag har många saker att vara tacksam för. Som man ibland tar för givet.

/Madeleine Böhnke

Kvälls promenad

När Eric och jag kom hem idag tog vi oss en promenad. Vi gick bort mot golfbanan och där hade vi sådan tur att det var ytterligare en förälder på väg ut på promenad med sina barn. Så en härlig promenad i gott sällskap. Inte ofta jag promenerar just nu och än mindre med annat än Eric som sällskap.
Vilka underbara färger det är ute nu. Jag tycker verkligen om hösten med alla färger. När man passerar dom små sjöarna på väg till Bollnäs så skulle jag kunna stanna varje dag och fota. Det är sagolikt vackert. Särskilt när det är kallt på morgonen och ångan stiger upp ur sjöarna. Det är inte alla som har den förmånen att ha en så vacker väg till jobbet.


/Madeleine Böhnke

Helg i Stockholm

Om du inte har besökt restaurangen "Smak" i Stockholm så rekommenderar jag verkligen den. Det är en krog där man väljer vilka smaker man vill äta. 3,5 eller 7 rätter. Stefan och jag valde fem rätter vilket motsvarar en två rätters middag. Det som gör det hela extra bra är att till varje maträtt så rekommenderas ett vin eller öl. Det är så underbart god mat och tillsammans med drycken blir det en super måltid.
Anledningen till helgen i Stockholm var att tidningen Ljusnan anordnade denna helg för företag som haft helsidesannons under hösten. Avresa fredag och hemfärd söndag.
Lördagen bjöd på föreläsning av bl a Tommy Söderberg (fd lanslagstränare i fotboll, herrar) och Pamela Andersson (startat tidningen S som ingår i Bonnier koncernen).  Intressant och hör värt.
Kvällen fortsatte sedan med middag och underhållning på Golden Hits. Efter att showen var klar övergick det i minglande och dansande. Stefan gav upp lite tidigare men vid 3 lyckades jag få av en kollega från Hälsingland från dansgolvet. Vilken super bra kväll vi hade. Men vad glad jag är att jag inte bor i Stockholm och är singel.

Igår fortsatte festligheterna för då hade Företagsringen 5-års jubileum. Mycket trevlig tillställning. Men efter två dagar i Stockholm så kände jag mig nöjd tidigt och valde att åka hemåt redan vid halv nio.

Idag har jag träffat min mentor under två timmar. Det är verkligen givande. Kul med någon som lyssnar, ställer frågor och kan guida en framåt i utvecklingen som ledare.

/Madeleine Böhnke


RSS 2.0