Middagsplanering

Kände nu när sommaren var över och det var dags att återgå till det "vanliga" livet att jag ville organisera vardagen för att få ett bättre flyt. Jag bestämde mig för att förbereda middagen dagen innan. Så när jag och Eric kommer hem kan jag knäppa på ugnen eller spisen och bara ställa dig maten. Detta för att slippa att gå in direkt. Det ger oss möjligheten att vara ute längre i det härliga vädret. Hittilla har det fungerat utmärkt. Det gör att kvällarna känns mycket lugnare nu. Idag blev det paj till middag. Det är nog första maten som Eric inte tyckte var någon höjdare. Annars är han i en extrem matperiod just nu. Han äter som en vuxen.

Dagens recept:
Pajskalet trycks ut i en form för att sedan fyllas med kall kokt skivad potatis. Uppepå det ett täcke som bestog av purjolök, soltorkade tomater, fetaost och basilika. Sedan blandade jag keso, ägg och mjölk som jag hällde ovanpå. Gott blev det.

/Madeleine Böhnke

Det är en mening med...

... det gäller bara att hitta den.
Jag är så nöjd med personalen på mina två företag. Vilket gäng vi har blivit. Förra veckan hade vi en gemensam förmiddag och kom fram till vad vi ville tillsammans. Det var verkligen givande. Det är skönt att ha folk omkring en som delar tanken på utveckling och framåtanda. Det gör absolut inte saken sämre att det är ett glatt gäng med lätt för att skratta. Så nu laddar vi för hösten och hoppas på lika bra orderingång som under våren.

/Madeleine Böhnke

Kantareller idag igen

Idag när jag åkte till jobbet så gjorde jag en kort anhalt och plockade kantareller som växte längs vägen. Det är verkligen lyx att kunna plocka så. Så det får bli en smörgås med det ikväll igen.
Förhoppningsvis kan jag ta mig ut någon dag i skogen och kanske hitta mer så jag kan frysa in och ha till vintern. Det är så gott att ha till sås eller smörgås en kall vinterkväll.

Nu är det fredag och jag ska hem till familjen. Imorgon kväll ska vi ha bytjej kväll. Det ska bli roligt att träffa dom andra i byn. Dessutom så har en av mina anställda erbjudit sig att ta jouren i helgen fast det var min helg så jag kan till och med få dricka vin imorgon. Just nu tycker jag livet är lyxigt! Det gäller att njuta och bevara känslan så att flytet fortsätter.

Ha en skön dag!

/Madeleine Böhnke

Lyxiga Sverige

Vilket land vi lever i! Tänk vad mycket vi har omkring oss som är gratis.
Idag har jag varit hemma med Eric som har feber. Vilket har gjort att jag har varit hemma utan planer och tagit dagen som den kommit. Allt beroende på hur Eric mått. Förmiddagen låg han i soffan och bara var. Jag tyckte det borde vara skönare ute så jag la Eric i hans vagn där han var alldelles nöjd eller snarare utslagen. Så det gav mig möjligheten att gå en promenad med Baloo och barnvagn. Så som jag brukade göra förr när Eric var mindre och tyckte det var kul eller sövande att åka. På vår promenad hittade jag lite kantareller. Tänk att dom växer där i skogen som vi alla har tillgång till. Så till middag idag blev det stekta kantareller på smörgås. Lyxigt.
På em var Eric och jag ut igen. Han åter i vagnen. Då gick vi till grannen där vi fått lov att plocka vinbär och hallon. Så jag har plockat ca 3 liter röda vinbär som jag har placerat i kylen och lämnar till morgondagen att göra något med.
Det är verkligen lyxigt att leva så tätt inpå skogen och kunna ta av skogens skafferi och njuta av det. Förhoppningsvis så blir det fler tillfällen under hösten för att ut och plocka svamp. Jag har länge haft en dröm om att gå en svampkurs eller hitta någon svampduktig person som kan lära mig mer om svamp. Kanske blir den drömmen förverkligad i höst.
När jag satt och läste på nätet idag hittade jag en sida som heter www.skogsskafferiet.se Där finns presenterat en massa saker som växer i vår närhet som vi kan äta. Tänk vad mycket man kan äta som man inte känner till. Vi får se vad jag testar framöver.

/Madeleine Böhnke


RSS 2.0