Skoning

Idag stog förutom att fixa med Stefans bolag skoning för Baloo och Macho på schemat. Det är lite trixit att få till det med två barn och två hästar även om både jag och Ida hjälptes åt. Men efter några timmar var Martin klar och fortfarande vid gott mod. Vi passade även på att boka ett datum för körtävlingsmöte där vi ska bestämma framtiden för tävlingarna i Bollnäs för körsektionen.
Nu ikväll så har jag och Eric lekt med bakformar och sedan somnade han snällt. Efter det blev det mer Stefan papper. Men nu är jag ikapp där. Skönt!

Go natt.

/Madeleine Böhnke

Mickel räv kom på besök

Idag har Eric och jag varit hemma. Fixat lite med Stefans papper och i övrigt haft det mysigt med Eric. Det blir verkligen bara roligare och roligare. Han börjar nu visa olika tecken på när han vill att man ska sjunga för han. Häftigt att dom utan ord men med läten och gester kan göra sig förstådd.
Självklart började även denna dag i stallet. Eric hjälper också till och då blir man lite halm/höig. Vi hämtade även syrrans gamla sittvagn som stått i garaget. Nu får det bli hemmavagn. För det är så lerigt nu och det finns en gräns även för mig när jag tycker att det kan vara lite rent det jag har på jobbet eller andra "offentliga" ställen. Så här sitter han nöjd i den nya vagnen.


Efter Erics sovtur åkte vi och fixade en sak åt jobbet, vidare till havrehämtning, via KåCe och köpte reflexer till Baloo, på stan och bankade pengar och sedan till babysim. Det är roligt och se utvecklingen på barnen och den stora skillnaden mellan dom fast det bara skiljer några månader.
På vägen hem stannade vi till och handlade lite till helgen. Imorgon blir jag hemma och fredag är kortdag så då vill jag inte behöva handla.
När vi svängde in på gården hemma så var det en räv på gräsmattan. Jag stannade bilen och den fortsatte nosa runt och gjorde ingen direkt notis om oss. Efter kanske en minut gick räven på baksidan av ladan och jag parkerade och lyfte ur Eric ur bilen. På väg från bilen och in kommer räven och jag blev nervös vad den tänkt sig när det bara var kanske 2 meter mellan oss. Men den verkade inte alls brydd. Jag skyndade mig in och sa till grannen att det var en räv utanför. Dom kom ut och då sa Göran att det var den räv som en längre bort i byn brukar mata. Den hade väldigt mycket vitt på ett bakben så därför kände Göran igen den. Vi matade han med lite korv och efter varje bit han tog sprang han iväg och gömde den och kom sedan tillbaka. Söt är den lill Mickel.



Eric i pusstagen

Idag var Stefan hemma på morgonen så efter att eric väckt oss vid fem och fått en flaska välling och somnat om framåt sex begav jag mig till stallet. Det är verkligen ljuvligt att rida på morgonen. Frisk luft och en kanon bra start på dagen. När jag kom in vid åtta blev det full rulle för att klara av det planerade. Stefan matade Eric och gjorde han iordning medan jag packade ihop dagens saker. Via Alfta för att leverera inramningar till en kund.
Sen vidare till jobbet för att laga ett stenskott som var inbokat och killarna skulle iväg på jobb. Därefter gick Eric och jag till Anneli på BVC för att kolla att han väger och mäter det han ska. Han har faktiskt lagt på sig lite nu och paserat 10 kg gränsen. Inte illa. Efter det blev vi kvar på öppna förskolan över lunchen. Idag och Lisette var där så det var trevligt att prata lite med dom. Tack Ida för dina kloka råd!
På golvet satt en stadig tjej på 11 månader som Eric tydligen blev kär i. Han pussade säkert denna tjej 15 gånger. Det är något galet med telefonen så jag får inte över bilden till datorn. Jag videofilmade också. Den avslutas med att hon pussar tillbaka. Det är kul att se en 15 månader gammal kille hur han gör sig till för alla oss som står och tittar och skrattar. Han kommer nog bli en som skämtar sig genom livet.
Efter denna ljuvliga stund gick vi tillbaks till jobbet och Eric fick sova i vagnen för han ville absolut inte ligga i sin resesäng som står i duschen på jobbet. Efter sömn och mat begav vi oss till Bilmetro och fick klart med att det är inte bilen som har kontaktproblem så då är det kanske lamporna på transporten. Vidare för att hämta halm åt våra hästar och sedan hem. Tänk vad mycket man kan hinna på en dag.
Väl hemma så blev det lek och spring omkring. Även denna dag till grannen och sa hej.
Ida skulle ut med Macho nu ikväll vilket gav mig en kväll inne. Super skönt att få kopplar av och inte känna att man måste ut när man är trött och sen när man kommer in är man pigg så man inte vill sova.

Missade att skriva angående lördagen att Ulrika och Sara också var här några timmar och åt luch med oss och pratade goja.

/Madeleine Böhnke




Golvvärmen lagd

Det närmar sig i huset. Under helgen la Stefan tillsammans med Janne, Magnus och Lars golvvärmen. Så nu är nästa steg att rörmockaren ska koppla ihop det sen ska det läggas skivor på och sedan golv. Sakta men säkert går det mot färdigt i huset.
Eric och jag hade sällskap av Lisette och barnen på lördagen. Det var kul att se hur Ylva (2 år) hjälpt Eric med saker. Medan Eric gossade när han fick chansen med Olle (snart tre månader).
Idag, måndag, har jag jobbat och Eric fick leka med farmor. Det är fortfarande mycket på jobbet vilket känns skönt. Håller på att kolla på lite utvecklingsmöjligheter inför nästa år. Det är bara att hoppas att det går att genomföra allt jag tänkt. Då blir det ett spännande år.

Nu ska jag gå och hälsa på John Blund.

/Madeleine Böhnke


Vem är frisk - och vad är sjukt?

Imorse när jag mockade skit hos hästarna lyssnade jag på P1 där rubriken var "Vem är frisk -  och vad är sjukt?
Det var så intressant. dom tog upp flera intressanta aspekter på frisk och sjuk. Idag har vi fler diagnoser än någonsin. Vem är egntligen frisk och vem är sjuk? En person menade på att vi är endast frisk den dagen vi är döda. Ska det vara så?
En undersökning som gjorts visar att när man som patient går till läkare så är det viktigaste när man kommer därifrån att ha fått en diagnos. På andra plats kommer att få lindring.
Det finns en bok skriven där man kollat vart man är sjukast i Sverige utifrån var det är mest/minst sjuksrkivningar. Det finns tydligen gott om fördomar. Man stressar mest i Stockholm och alltså borde dom vara sjukast. Men så är inte fallet. Friskast är man i områden med ett rikt föreningsliv. Sjukast är dom som lever nära naturen och håller på med jakt och fiske. Han som skrivit boken menar att det skiljer sig i synsätt var gränsen går för när man är sjuk och inte. Mycket intressant tycker jag.
Dessutom pratades det om att man idag ger ex 25 patienter blodtrycksmedicin men det är kanske bara en som behöver det. Men eftersom man inte vet vem så får alla. Detta skapar en stress menade en läkare. Gränsen för högt blodtryck har genom åren sänkts. Vilket gör att många har kanske högt blocdtryck men att dom kommer inte att bli sjuk utav det och det skapar en oro hos folk som är skadlig.
Det var ett mycket intressant program som jag verkligen rekommenderar att du lyssnar på. Här är länken till programmet.
http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=1272


Det är så mycket som spelar in till att vissa alltid är sjuk medan vissa alltid frisk. Frågan som blir obesvarad är hur kan personer med ständigt nya sjukdomar börja leva och istället fokusera på annat än att vara sjuk?

/Madeleine Böhnke

Rolig fredag

Vilken bra dag fredagen var. Eric fick vara hos farmor och jag fick åka och jobba.
På jobbet var det ganska lugnt med kunder på förmiddagen vilket var bra för då kunde jag göra klart inramningarna som skulle hämtas på eftermiddagen. Sen var det dags för Rotary lunch. Visste du att Rotary är den enda välgörenhetsorganisation som har 0 kr som går till administartion?! Allt arbete sker ideellt och alltså alla pengar går oavkortat till välgörenhet. Vår klubb ordnar bland annat höstlunken tillsammans med måndagsklubben och i år drog vi in ca 100 000 kr som vi skänker till drogfri ungdomsverksamhet i Bollnäs.
Eftermiddagen då var det fullt upp med kunder som kom och gick hos Glasmästar´n. Kul att det är slutet på säsongen men ändå så mycket att göra på jobbet.
Efter jobbet åkte jag och överraskade Rikard som jobbar hos mig. Han ställer alltid upp och inga sura miner när man ber han stanna och lösa ett problem. Det är inte alla som har tur att ha en sådan klippa. Jag hade stämt av med hans sambo att dom skulle vara hemma och jag skulle fixa middagen. Sagt och gjort åkte jag dit med en exotisk planka, dricka och glasstårta till efterrätt. Han såg lite förvånad ut och tjejen flinade. Det är kul att överraska folk. Jag är inte duktig på att komma ihåg födelsedagar och sådant men när jag hittar saker i vardagen som någon behöver tycker jag om att ge bort saker.
Efter det överlämnandet åkte jag till Gruvberget och hämtade Eric. Sen hem och han sysselsatte Evy lite innan han somnade.
Men dagen hade en sak kvar. Kl halv nio gick jag till stallet och tog mig en dressyrtur på Baloo. Det gick jätte bra och det var så skönt efter en hektisk dag att vara ner med Baloo som sällskap och frisk luft.

Nu är det lördag morgon och hästarna är ute. Stefan har åkt och grävt och jag väntar på att Eric ska vakna så vi kan äta frukost och sedan åka till Bollnäs för att under en timme sälja en nål, utrota polio, för Rotary. Rotary har en uppgörelse med Bill Gates att han lägger lika mycket pengar som alla Rotaryklubbar drar in. Pengarna går till att vaccinera mot polio. Vet faktiskt inte om hur mycket pengar det rör sig om men mycket är det.

Ha en bra dag för nu hör jag Eric vaknar så nu ska jag ta hand om "Prinsen".

/Madeleine Böhnke

Fick visa leg

Tänk att man vid 35-års ålser fortfarande får visa leg på systembolaget. Det är inte annat än man skrattar lite åt tanken. Men kul är det! Var dit för att köpa öl som ska vara en överraskningsmiddag för en som är just nu är värd det mer än någon annan. Skriver mer om det när personen fått sin överraskning.

Idag har Eric varit hos Ida och det hade gått sådär idag tror jag. Men det ska finnas sånna dagar också antar jag.
För egen del så har det bestått av arbete. Fast det är höst så ringer telefonen mycket vilket är bra. Så förhoppningsvis blir det en bra november också innan den lugnare månaden december.

Efter en blodpuddingsmiddag till mig och gröt till Eric så sover han och jag sitter här som om jag har punka. Men det får väl vara så ibland antar jag.
Nu kommer Stefan så nu ska jag ta en pratstund med han.

/Madeleine Böhnke

Morgonpigg

Nu är hästarna ute och Eric sover än. När han vaknat och vi har fått i oss lite frukost så ska han till Ida och jag ska jobba. Har sagt det förr - det är en kanon lösning. Idag är det däckbyte dax på arbetsbilarna och offerter ska skrivas.
Igår hade Eric och jag en hemma dag. Först var vi i stallet och pulade. Eric hjälper snällt till och lägger halm i skottkärran. Så när vi kom in luktade hans händer häst eller snarare hästskit. Hans nya hobby just nu är att går runt varv på varv i lägenheten.
På kvällen var vi i iväg och badade. Det är faktsiskt skönt att få krypa ner i det 35 gradiga vattnet i en halv timme.
Hoppas ni får en bra dag ni med.

/Madeleine Böhnke

En arbetsdag till ändå

Idag har Eric varit hos farmor och Stefan körde både dit och hem han så då blev det en dag och en kväll på jobbet.
Blandade arbetsuppgifter idag. Från mindre roliga... till att få in intressanta saker att räkna på. Stefan har en egenskap som gör att han har lyckats så bra som han har. Han är runt och pratar med folk här och där och det ger jobb. Så kändes det idag även för mig, igår också för den delen. Igår på lunchen så mötte jag en person som önskade offert på ett jobb. Lika idag när jag ringde i ett ärende svarade en annan och det ledde också till en offert frågan. Det här leder tillbaka till värdet av att ha ett brett nätverk och ständigt vara lyhörd för vad folk har på gång.
Den traditionella marknadsföringen är extremt dyr vilket gör att man får prova andra sätt att få jobb på. Vi går nu i glasbranschen mot lågsäsong men det är även ett perfekt tillfälle att leta nya vägar inför nästa år. Förhoppninsvis kan man hitta lite kunder som vill renovera fönster (kitta, slipa och måla) under vintern då inglasningssäsongen brukar ligga lågt. Men det går också alltid om det är snöfritt. Ingenting är omöjligt det tar bara lite längre tid som det sägs. 
Tänk om alla kunde känna en sådan stolthet och glädje över att jobba som jag gör. Det är kul med många bollar i luften och sen se hur dom olika idéerna och projekten faller på plats. 
Vad gör jag om 10 år? Det räcker egentligen med ett. Utvecklat Glasmästar´n eller köpt fler företag. Vem vet. Det får framtiden utvisa.

/Madeleine Böhnke

Räddande änglar

I mitt liv just nu finns två räddande änglar. Den ena har ni hört om förr, min granne Evy som ständigt finns som en hjälpande hand. Idag fick jag hjälp av min andra räddande ängel, Ida. Det var dags för möte på jobbet med en person som man inte tar med sig Eric snart 15 månader på. Så då ställde Ida upp. Från att det skulle vara bara en timme till att det blev en halv dag. Tack för hjälpen Ida.

Livet dom senaste dagarna har varit en skön kombination av arbete och häst. I lördags tog jag en morgon tur med Baloo. Det är verkligen underbart att komma ut på morgonen i den friska höstlukten. Resten av dagen var jag och Eric hemma och fixade med lite blandade saker.
Söndagen gick jag upp vid 6.20 för att få ut hästarna och göra klart stallet för att sedan åka och jobba. Kanon skönt att i lugn och ro hinna ikapp lite "lik" som blir liggandes när man inte jobbar så mycket på plats. Efter det bar det av hem och lunch med Stefan. Därefter kom helgens höjdpunkt! Idag och jag red på en långtur och skrittade mycket men sen tog vi några galopper i liter mer speed än vanligt. Huj vad kul det är. Det är så häftigt när man med låg röst säger "jaha" till Baloo och han bara ökar. Önskar att jag kunde rida fälttävlan med han igen för det var himla roligt. Men det får jag avstå om jag vill ha honom kvar på sikt pga hans gamla skada. Man kan inte få allt.
Igår fixade Stefan en väg in till stallet så vi kan köra med bil. Tyvärr räckte inte gruset till hela vägen men nu kommer vi  i a f in oc ut från stallet. Super! Invigdes idag när jag kom hem. Körde ner och kollade så hästarn hade hö fortfarande. Undra varför jag fortsätter envisas med att tro att jag inte kommer bli så kladdig som jag blir om skorna när jag ska kolla något i hagen nu... Det är ju bara lera där. Men som uttrycket som är myntat av Kaj Pollack "att välja glädje" så när det regnar får vi vatten i badkaret och då slipper vi hämta från huset. Inget ont som inte har något gott med sig.

Go natt och sov gott!

/Madeleine Böhnke


Varför vill en del inte jobba?

Idag har Eric varit hos Ida. Det är verkligen en kanon lösning det här med att hjälpa till med varandras barn.
Dagen har bestått av pappersgöra och ärenden. Det är många små saker som ska betas av på en dag och däremellan ta hand om kunderna. Det är kul att jobba.
Lyssnade igår el om det var i förrgår på ett reporatage på P1 om unga människor som går på socialbidrag. Dom som dom intervjuvade ville inte ha något jobb. Någon av dom ville det men har missat vad det innebär att jobba. För dom praktikplatserna han hade haft var enligt han själv inte sådant han ville göra och även så jobbigt att jobba att han hellre levde på socialen. Han ville spela tv spel och göra sådant han kände för. Vem fostrar sina barn till ett sådant fruktansvärt synsätt. Dom som var intervjuvad var ca 22-25 och hade levt på socialen i 4-5 år. Dom tyckte också att det var lätt att få socialpengar tidigare för då behövde man bara gå dit men att det nu ställdes motprestation vilket dom var mindre nöjd med. Det är synd att det är så få personer som är införstådd med hur samhället hänger ihop. För något år sedan var det en insändare i tidningen där han tyckte att alla hantverkare som tog mer än 200 kr, tror jag det var - därikring i a f, var bedragare. Man skulle dessutom inte få ta betalt för restiden. Tänk om jag sa till dom som arbetar åt mig att dom får betalt för dom timmar dom jobbar, transport mellan jobb får dom göra utan ersättning. Skulle förmodligen inte vara någon som ställde upp på det. 
Följande ingår bl a i timdebiteringen:
* Lön
* Skatt och sociala avgifter
* Semester ersättning
* Lokalkostnader
* Den som sköter papperna ska ha en liten del av varje timme
* Kläder och skor för den anställda
* Sjukersättning ifall den anställda blir sjuk
* Förmåner för att den anställda ska trivas, så som ex julbord eller en tårta
* Ränta och avbetalningar för köpet av företaget och andra investeringar för att kunna göra jobben.

och en massa mer. Det är mycket vi företagare ska betala för som ingår i timpriset. Tänkvärt när man tycker timpenningen är dyr.

/Madeleine Böhnke

Sammanfattning sista veckan

Har försökt skriva några gånger förut men haft något problem att komma in på sidan. Men idag gick det.
Idag har Beppe, 6 mån, varit här och "lekt" med Eric. Det är så våra onsdagar ser ut. Imorgon ska Eric till Beppe. Det är verkligen en kanon lösning. Då får jag jobba en dag i veckan och lika för Beppe mamma.  Vi skulle vilja hitta en till som vill vara med på vår idé.
Det var andra gången jag hade Beppe idag och det kändes mycket bättre idag. Förra gången var jag så nervös över hur det skulle gå. Men det gick bra även då.

Eric går numera. Så idag gjorde han det ute men det blev ett stopp och så satte han sig men fick framåtvikt och landade på näsan så nu ser han ut som han har tagit sig lite för mycket under västen. Igår slog han i pannan inomhus så där har han ett blåmärke. Nu börjas det...

Helgen som var befann jag mig i Åre tillsammans med fem andra från styrelsen i Bollnäs Björkhamre Rotary klubb. Det var verkligen super givande. Om ni bara visste vad Rotary gör mycket för många i världen. Men det får bli ett eget inlägg. Vi fick även ta del av superföreläsare. Det är så kul att lyssna på föreläsare man får en kick framåt. När vi inte var på konferensen och deras tillställningar befann vi oss i en stuga vi fick låna av en snäll Bollnäs bo. Där blev det många och långa diskusioner om bland annat politik. Hur vår kommun styrs på ett helt oansvarigt sätt. Det tragiska är att det finns ingen motvikt för sossar och moderater röstar lika om allt verkar det som. Det som är det stora på tapeten nu är att kommunen gör enormt mycket riktada investeringar till privata bolag vilket jag inte har överseende med när det är våra skattepengar dom "leker" med.
Efter tre dagar i Åre begav vi oss hemåt igen. Här hemma är det renoveringen som är det akuta just nu att bestämma sig för alla färger så det blir klart. Spännande att se hur det blir när det är klart.


/Madeleine Böhnke

Mer från USA

Barbara och Gary åkte tillsammans med oss till en ö som heter Mackinac Island. En ö där det inte är tillåtet att åka bil. Så här färdas man med häst och vagn eller cykel. Det är verkligen en ö som jag skulle vilja åka tillbaka till och då vandra runt den och se liter mer av ön.
Nedan är det Gary som drar väska och Eric när vi ska till båten för att ta oss till ön.


Här är vi vid ett jätte fint utsiktsställe på ön.


Den här bilden är tagen på samma ställe som familjebilden ovan.


Fortsättning följer.
/M


Havrekakor

Gottetarmen slog till idag på em så jag bakade havrekakor. Dom här kakorna brukade mamma göra ibland när vi bodde hemma. Det roliga var att i somras så sa jag till mamma en dag. "Dom där havrekakorna som du brukade göra, minns du receptet på dom". Till svar fick jag att hon dagen innan gjort dom i Sörbo, sommarstugan, för då hade min syster frågat efter dom. Dessa kakor har vi mig veterligen inte ätit sen vi flyttade hemifrån.

Här kommer receptet. Snabbt och enkelt.

3 1/4 dl havregryn
1,5 dl socker
75 g smält smör (går säkert bra med margarin men det använder inte jag)
1,5 msk sirap
1 msk grädde

Blanda samman och tryck ut det på en plåt, det blir inte så mycket och det ska vara ca halv cm tjockt. Grädda på 200 g i max 15 min. Den ska vara lite lätt guldfärgad. Kanterna brukar bli lite knastriga och mitten seg. Gott!


Underbart med barn

Evy är den bästa tänkbara granne. Det har jag tyckt länge men nu när Eric vill in och hälsa på mer och mer så är hon så snäll och leker och pratar med han varje gång. Visst hon tycker det är kul men jag kan förstå om hon skulle ledsna ibland. Nu har nämligen Eric kommit på att det där som hans pappa lärt honom, knacka på, är kanon. När vår dörr öppnas till hallen skyndar han sig på sitt rumpåkarvis ut i hallen och till henne dörr och knackar. Mycket försiktigt men det hörs om det inte är annat ljud som stör. Han blir lika glad varje gång han ser henne. Svårast är att få undan rumpan så hon kan öppna dörren.
Nu har Eric även börjat släppa lite möbler själv och gå till nästa ställe. Än så länge väldigt korta bitar men på "stadiga" ben. Det är en sådan upplevelse att få vara tillsammans med ens barn varje dag och se skillnaderna dag för dag. Så nu är det inte långt kvar till att han går på egna äventyr. Häftigt! Då tänker några av er, vänta bara och se, det är inte så roligt. Men det har folk sagt om alla stadier hittills. Att det blir jobbigare när dom rör på sig och jag tycker hittills att det varit så roligt. Det är ju en utveckling man vill ha.
Idag satt Eric på en stol mitt emot mig i köket och läste kartboken medan jag vek fakturor. Satte stolar runt han så han inte skulle ramla. Det är kul att Eric mer och mer är en liten person som man kan göra saker med och prata med.
Har mailat med en kompis som snart ska ha sitt andra barn. Jag blir så glad när dom som får sitt andra barn låter det äldre syskonet vara hemma istället för på dagis. Förstår inte att man inte vill vara hemma med barnen så länge man kan och har råd. Varför tycker föräldrar idag att det är jobbigt att ha barn? Vart gick det fel? Viljan att få ett jämnställt samhälle och "egen tid" har blivit på barnens bekostnad. Självklarheter som lika lön för lika arbete och sådant ifrågasätter jag inte. Men låt det vara en ära att få vara hemma med sitt barn oavsett om det är mamman eller pappan som är hemma och inte något som är jobbigt. Jag har valt att jobba sen jag fick Eric eftersom att jag har eget företag. Men fördelen med det nu är att jag kommer att kunna vara hemma länge i kombination med att arbeta. Så det är alltid två sidor på myntet. Visst har inte alla denna möjlighet men dom allra flesta skulle kunna skära ner på sina omkostnader för att kunna vara hemma längre eller arbeta mindre. Om dom ville!
Det var en person som sa till mig häromdagen som jobbar på dagis: "många längtar till att få skola in sina barn på dagis". Skrämmande tycker jag. Nu har jag haft en fot kvar i arbetet som sagt och det kanske är det som gör att jag inte känner att det är tråkigt att vara hemma. Den som "bara" är hemma kanske längtar efter den sociala biten. Men den kan man få ändå om man vill och anstränger sig lite. Hur som så njuter jag i fulla drag av att få se Erics utvekling och ska fortsätta värdesätta det ett bra tag till!


Dagis...

Idag var jag på en information på Montesoriförskolan på Gärdet. Det var verkligen intressant. Jag är inte så inläst på teorin men alla jag har hört som har haft barn där tycker att det är super. Det kändes faktiskt som ett ställe jag kan tänka mig. Men kön är lång... 10 barn innan Eric får komma in. Så det är till att vänta i så fall. Då har han ändå stått i kö sen förra hösten tror jag det är om jag minns rätt. Men jag vill inte skola in nu ändå så det kanske hinner lösa sig.
En anna sak som kändes bra var att hon sa att den bästa för barnet är föräldrarna. Det är inte ofta man får höra det. Oftast får man höra att barn behöver få leka med andra barn och att den pedagogiska delen är så viktigt så att barnet måste gå på dagis. Hon sa samma som jag läst på andra ställen att barn har inget behov av att leka med andra barn före tre års ålder. Något hon inte sa men som jag hört från många andra är att barnen som skolas in före tre år är ofta väldigt mycket sjuk dom första åren så det blir många avbrott. Ytterligare skäl till att fortsätta njuta av att få vara hemma med Eric.

Ida och jag kommer under hösten att hjälpa till med varandras barn en dag i v. Så onsdagar ska jag ta hand om Beppe och hon ska ha Eric på torsdagar. Hon började igår och det gick bra sa hon. Så det känns tryggt inför nästa vecka när jag ska ha Beppe för första gången.
Nedan är våra juvel i deras tvillingvagn som Idag och jag köpte begagnad för 400 kr tror jag det var. Vi köpte den på väg till Ikea i somras när vi skulle ner och kolla på kök till huset. Det som blev det svåra den dagen var att få Eric att inte undersöka Beppes ögon så hårt...



RSS 2.0