Julborden är igång

Ikväll har jag och min familj varit och ätit det första julbordet för detta år. Vi hade förmånen att få äta på Kungsholmen (ww.kungsholmen.net). Helt fantastiskt mysigt var det. Ett lagom stort julbord. Med en lagom blandning av allt som ska finnas. Det som jag så här i efterhand minns mest var en "röra" med rökt fisk. Oj vad god den var.
Erics tålamod är definitivt mindre idag än för några månader sedan. Men efter omständigheterna tycker jag att han skötte sig bra. Han satt inte still men var inte till besvär för andra gäster vad det verkade.
En skön kväll går nu mot sitt slut så får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

/Madeleine Böhnke

En härlig dag

Dagen började som så många andra dagar. Ett barns röst som ropar "mamma". Det är faktiskt ljuvligt att höra ens barn glatt ropa på en på morgonen. Även om man självklart många gånger önskar att det var lite senare.
Jag tog mig en tömkörningstur med Baloo för att sedan komma in och äta frukost med familjen.
Eric och jag åkte till Alfta föra att panta och lämna annan retur. Hemfärden gick via en ostkiosk som ligger utanför Gäddvik. Jag är så fascinerade över att det fungerar. Tänk att man i en kiosk kan ställa ut ost, ägg och lite annat. Som folk sedan kommer förbi och köper. Betlaningen läggs i en kruka och man skriver sitt namn i ett block och vad man tagit. Jag njöt så jag säg säkert ut som ett barn på julafton av att detta system fungerar än idag. Visst det sitter en lapp att det är videoövervakat så uppenbarligen har någon svikt förtroendet. Men ändå, underbart!
Så nu har jag införskaffat koost, ostkaka och ägg. Äntligen har jag hittat ett ställe jag kan köpa ägg på. Det har jag längtat efter länge.
Sen em idag så träffades vi ett antal familjer i byn och grillade korv. Mysigt att under så enkla förhållanden kunna umgås lite och skapa förutsättningar för att vår by ska få en bra gemenskap. Där våra barn har andra att leka med även på hemmaplan. Efter den trevliga stunden bar det av till Gruvberget där Erics farmor och farfar bor. Han ska sova där i natt och även vara där imorgon. Lyxigt att vara liten och bli bortskämd.

/Madeleine Böhnke


Gamla bilder

Imorse efter att hästarna kommit ut och före familjen vaknat gick jag igenom bilder jag har tagit. Det var så enormt givande. Det påminner om en massa roliga saker. Bilden nedan är när jag och Eric var på semester. Den är tagen på en av alla våra anhalter. Det blir ju en del när man reser med en kille på två år. Här är vi fortfarande i Norge men nära svenska. Det duggade lite lätt men var fantastikst vacker natur. En jag känner har valt strategin att framkalla ca 100 bilder för varje år och göra album av dem. Nu för tiden har man ju allt på datorn vilket gör att man inte har några fotoalbum längre. Så om man inte har säkerhetskopierat som man bör så kan många bilder försvinna.

/Madeleine Böhnke


RSS 2.0