Slumpen eller

Idag skulle jag åka och bada med Eric. Precis när jag skulle gå från jobbet ringde en kund. Samtalet tog ett tag och efter som att jag redan var sen blev jag än senare. Till dagmamman och hämtade Eric och mot Söderala där vi badar. Bara någon km från Bollnäs var det stopp pga trafikolycka. Först stog jag kvar och tänkte att det kanske bara är en mindre så vi får åka snart. Jag valde efter ca 5 min att vända och åka hemåt. Eftersom jag var sen kändes det inte värt att åka via Växbo och komma en kvart för sent till badet. Om jag inte hade varit sen från jobbet kanske jag hade hunnit före trafikolyckan. Men jag har lika gärna kunna varit en av dom i olyckan. Jag vet inte vad som hänt eller hur det gått till. Men ibland är det en mening med allt. Om det var det idag eller bara slumpen vet jag inte och kommer inte få reda på heller.

/Madeleine Böhnke

Snart vet vi

vilka som ska styra Sverige i ett år framåt. Det verkar bara bli mer och mer jämnt så morgondagen blir det nog valvaka.
Hoppas nu att många tar sin demokratiska SKYLDIGHET och röstar om dom inte redan gjort det. Själv röstade jag häromdagen. Svårast tycker jag är landstinget. Det är något som jag verkligen inte har koll på. Det verkar vara en massa strul där och byten fram och tillbaka. Men jag är inte insatt i vilka turodningar som varit. Så jag valde att ringa en som är insatt och ställa lite frågor till han om vad som händer där. Undra hur många som läser mer än Aftonbladet eller Expressen när dom fattar sina beslut om vem som ska få deras röst.
Ser med spänning fram mot morgondagen.

/Madeleine Böhnke


Politikens marknadsföring

I veckan har Socialdemokraterna haft helsides annons i vår lokala tidning. Idag även i Bollnäs Nytt. Det står som överskrift inför en massa påstående Rött och sedan en spalt till med Blått. Där står då först vad dom vill göra och förändra under rött. Sedan står vad dom blå har "förstört", vad dom vill och konsekvenseran av det.
Tänk om jag som företagare skulle sätta ut en annons i tidningen och skriva vad jag gör och sedan skriva varför man inte ska anlita konkurrenterna. Vilket frukansvärt sätt att behandla sina konkurrenter. Tänk om dom som gör marknadsföringen för socialdemokraterna i detta fall och politikerna som talar om varför alla andra är fullkomligt inkompetenta i deras uppfattning skulle gå samma utbildning som jag som säljare gjort. Då pratar man om varför kunden ska välja våra prokukter och man undviker i den grad det går att nämna konkurrenter och deras varunamn vid namn. I veckan var det även ett reportage där en moderat blev intervjuvad och han säger då att han inte tänker be om ursäkt för att han kallat en annan politiker för "jävla maktkåt" förra våren. Det vore verkligen föredömligt om politikerna tänker sig för hur dom beter sig. Jag som företagare väljer att inte ex dricka mig full i ofentliga sammanhang. Visserligen dricker jag sällan mer än ett enstaka glas vin några lätträknade gånger per år. Men jag väljer ändå att alltid ha kontroll då jag är i offentliga sammanhang. Detta för jag vill inte att mitt beteende ska påverka mitt företag och då i slutändan mina anställda.
Det blir spännande veckor fram till valet för att se vilka grepp som tas till för nå fler röster. Därefter tar journalisterna över och granskar dom som ska in i regering och riksdag för att hitta saker som uppenbarligen vi svenskar älskar att läsa. Det är nog tyvärr så att vi i framtiden måste "avla" fram politiker för det kommer alltid att finnas saker som människor gjort som vi inte ser som föredömligt. Undra just vad dom skulle hitta på mig?
Men så länge jag driver företag så gissar jag på att jag inte kommer att ge mig in i politiken. Det hade varit intressant att jobba politiskt. Men så länge jag driver företag så låter jag bli. Jag vill inte riskera att förlora kunder för att jag är röd, blå, grön eller orange. Dessutom måste jag välja vilka jag ska jobba för i så fall och det vet jag inte heller. Förhoppningsvis har vi bara två block i framtiden att rösta på. Då blir det enklare.

/Madeleine Böhnke 

Effektiva dagar

Ibland får man så mycket gjort men ändå har man en skön dag utan att stressa. Så hade jag det igår tillsammans med Eric. Det blev en attack för att börja få ordning på sakerna i kallskrubben, källan och Erics leksaker i köket.
Så ut med all bokföring från kallskrubben och in med kläder jag har haft i källaren. Sen blev det upp med ett skrivbord med två hurtsar som stått i källaren, kapad skiva för att få in det i köket. Så nu är Erics leksaker insorterade där. Vilket passar Eric perfekt. Det är killen med ordning och reda.
Sen under tiden Eric sov middag så snickrade jag ihop en hylla till källaren som blev 1,8 bred och 2,2 hög. Mycket fick plats på den. Så nu har jag öst upp massa lådor som stått på skrivbordet. När nästa städ attack faller på ska jag gå igenom lådorna och se vad som ska vara kvar och vad som kan skänkas till Erikshjälpen eller liknande alternativt soptippen.
Ida kom förbi på em och vi tog barnen med oss på en 8 km cykeltur. Det var super skönt att få komma iväg och röra på sig lite. Våra små killar tycker det är super kul att åka cykel så dom sjöng och prata under färden.
Väl hemma så bjöd jag Ida med familj på kålpudding. I väntan på att den skulle bli klar så lastade vi på skräp på hästsläpet som fick åka med till soptippen idag! Eric och jag åkte även och hämtade halm som vi lastade ur hemma vilket gjorde att vi fick det städat utanför stallet också. Om ca två v borde rundbalen med hö vara slut så då kan jag hämta hö och stapla det med. Härligt med lite ordning och reda hemikring!

Nu ska jag ut och ge hästarn lite kvällsmat och natt hö. Dom går fortfarande ute så det är lyxigt än!

/Madeleine Böhnke

Pyttelitens bön

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp -  på skolskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära,
låt mig då få gå i skritt.

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
- tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära.
till hästens evigt gröna land.

(Av Wahlströms ponnykklubb)

Tycker denna är så fin. Läste den nu igen i Hööks sista annonsblad. Det känns som att många saker som står i denna dikt är inte verklighet längre när framgång och pengar spelar en så stor roll i våra liv.

/Madeleine Böhnke


Tiden rusar

Förra veckan tyckte jag att jag hade läger under kontroll men nu är det mycket igen. Man får kalla det för positiva problem. Marknadsföring är verkligen något som tar mycket tid men som ger lite extra klirr i kassan så det gäller att göra det rätt. För det kostar ju också. Med Skoglund Reklam så finns det ju ingen historia vilket gör att allt tar så mycket mer tid. Jag ser fram emot nästa år när man har fått en hel del mallar för allt som ska göras. Det kommer spara så mycket tid. Jag har äntligen hunnit ut till lite kunder. Det är verkligen super kul att få ut och träffa kunder. Mer sånt hoppas jag på i framtiden.
Idag ringde även en kompis som har planerat att komma och hälsa på nästa helg. Vi har pratat ett tag om att trättas och som tur är har han nu tagit tag i det så det blir av! Lite sent men det skulle vara gott med en mini kräftskiva. Men vi får se vad det blir. Det blir i a f gott vin och öl.

/Madeleine Böhnke

RSS 2.0