Torkel begravd

Stefan är fantastisk. Nu ikväll har han grävt en grav som vi har begravt Torkel i. Tack vare snön så är det ingen tjäle i marken och det var möjligt att gräva en grav. Så nu vilar Torkels kropp under en tall på vår lilla ö.
Soho, syrran till Torkel, är så sällskapssjuk och kelig så det är synd om henne. Jag har redan fått tips om tre katter som behöver nytt hem. Så vi får se hur vi ska göra om hon ska få sällskap framöver. Jag önskar jag visste vad hon ville. Det är för henne som jag i så fall skaffar en ny. Men det är inte alltid katter tycker det är så kul med nya kompisar.

Torkel i himlen

Vad som har hänt vet jag inte men när jag kom till stallet på kvällen för att ta in och natta hästarna så var Torkel skadad. Jag såg han ligga i höt när jag skulle fylla hölådan, tänkte inte mer på det utan tog lite hö och gick till lådan. Men när jag sedan skulle få han att flytta på sig så ville han inte. Så jag lyfte upp han och bakdelen bara hängde. Jag lyfte in han i stallet och det var riktigt illa med han. Så Stefan kom ut och fick åka iväg och ta bort han. Så sorgligt. Han var verkligen speciell. Han var en stor personlighet. Minnena från i somras när han kom springande efter hästarna in från betet kommer tillbaka. Eller när han brukade hoppa upp och lägga sig i barnvagnen bara han fick chansen. Minns även den gången han var på ön och jag tänkte jag får hämta honom när jag gjort klart det jag höll på med. Men då kom han springandes. Drygt halva katten var blöt. Men det störde inte Torkel.
Han slipper nu lidandet i alla fall. Hästarna säger man att kommer till dom evigt gröna ängarna. Katterna vet jag faktiskt inte vart dom kommer. Men säkert har han det bra nu.

Packar för flytt

Nu ska jag avsluta en dag på jobbet där jag har förberett för flytt. På måndag flyttar Glasmästar´n och mitt nya företag Skgolund Reklam till Tuppzhuset. Det kommer att bli en intensiv vecka. Det som jag är mest nyfiken på nu är att se vad räkningen för flytten hamnar på. Jag har gjort en uppskattning på vad jag tror men redan innan har en stor utgift kommit som jag hade missat, kompressorn. Det var inga billiga saker det inte. Dragning av rör och annat kostar en hel del det med. Men det blir bra när det är klart och ett måste i verksamheten så det är bara gilla läget.
Idag har jag sorterat igenom stora delar av papperna på jobbet och packat en del pärmar och annat. Imorgon blir det fortsättning. Men eftersom mamma är här och hjälper till med Eric så ska jag nu åka hem och äta middag med dom. Lyxigt att komma hem till dukat bord.
Här en bild på mig "in action" som jag hittade i städandet. Det var den bilden som var med på reklamfilmen om Länsstyrelsen i somras.


Vänliga människor

Länge sedan sist. Det är mycket nu...
Men spännande. Nästa vecka flyttar Glasmästar´n till nya lokaler och jag köper även ett nytt företag, Skoglund Reklam, som också ska flytta till samma adress, Tuppzhuset mellan Forsell och Colorama. Dom sysslar med profilkläder och reklamartiklar. Jag är nu hemkommen från Karlstad dit jag och två av personalen från Skoglund åkte igår och köpte en brodyrmaskin. Så till dom snälla människorna. Annonsen på maskinen hittades på blocket. Jag ringde och sa att jag var intresserad för några veckor sedan men att affären med att köpa företaget inte var helt klar så jag behövde någon vecka på mig. Tog ny kontakt med honom när det var lite mer klart och sa att jag ville ha maskin men att vi inte har erfarenhet och undrade om han kunde tänka sig instruera oss hur den fungerar. Inga problem tyckte han. Så avresa igår och vi kom dit efter lunch och han ägnade hela eftermiddagen åt oss för att visa hur den fungerar. Jag passade på att ställa alla tänkbara frågor till honom om branschen tips och idéer som vi kan ha nytta av. Framåt 17 begav vi oss till hotellet och avslutade dagen med en god middag och mycket prat även då.
Idag åkte vi till hans lokal kl 8 och genrepade gårdagens övningar. Efter det blev det att med mycket millimeteranpassning och vinsch att få ut maskinen ur lokalen och in i släpvagnen. Tänk vad snällt att ta sig tid med oss. Visst han håller på trappa ner efter 30 år i branschen men ändå. Vilken vänlig skäl.
Vänliga själ nummer två var en kompis som ringde igår som jag hade läst annonsen i Ljusnan om att vi flyttar. Han undrade om han kunde hjälpa till med flytten. Jag har hjälpt han en del och han kommer behöva mer hjälp framåt sommaren som i första hand bollplank och tyckte det var ett perfekt sätt för honom att kunna gengälda det. Vilken kompis! Det finns då hopp för mänskligheten. Två personer som är värld en extra stjärna i protokollet.

Melodifestivalen och 36 meter tyg

Kvällen började med en god middag och därefter var det melodifestival i Göransson Arena. Vilket påkostat och hysteriskt arrangemang. Vi hade kanon kul men det var så mycket att fascineras av runt om så man missade mycket av uppträdandena. Bara en sådan sak att dom har skyltar med artisternas namn på som dom sedan placerar ut i publiken känns lite konstigt. Kul att se han som informerade publiken innan om när det skulle viftas med ballonger och när det var flagg dax eller lysstavdax med för den delen. Den killen gick även fram till artisterna när dom stog och väntade på att deras bidrag skulle presenteras klart och gav dom en lugnande klapp på axeln. För att inte tala om kameramännen. Framför allt dom som har kameran i en sele och springer runt på scen utan att krocka med varken artister eller andra kameramän. Bara en sådan sak att dom håller sig undan för varandra så att det aldrig syns på tv att dom är runt benen på artisterna. Bra gjort. Efter själva tävlandet var över blev det efterfest. Men jag måste erkänna att jag och min syster (som jag var där med) är inga partypinglor. Vi var kvar ett tag och pratade med lite annat folk sen gav vi oss av till hotellet och tog en nattmacka där med några andra. Det var super trevligt att få sitta i lugn och ro. Äta en varm smörgås med öl till, julöl tog jag som dom hade kvar, gott! Sedan blev det bingen. Att få sova och inte kliva upp av en liten som vill upp eller hästar som vill ut var ljuvligt. Syrran låg vaken och väntade länge innan hon vågade kliva upp eftersom jag sagt att jag ville sova. Efter att ha vänt och vridit mig mycket vid sju tiden så vaknade jag sedan vid halv 9. På med tv:n och såg ett reportage om Anja Pärson, vilken häftig tjej. Sen hotellfrukost!
Förbi Ikea skulle jag före hemfärd eftersom jag ville se om det fanns tyg som jag behöver till nya lokalen. Hittade ett tyg som var ok så jag köpte 25 meter! Sedan hittade jag ett tyg hem också och då blev det ytterligare 11 meter. Helt galet. Jag som aldrig köper tyg och så idag köper jag 36 meter. Hoppas nu att det blir så bra som jag tänkt mig. Tur att mamma kommer snart så hon kan sy åt mig :)
/Madeleine Böhnke

Full fart men under kontroll

Att köpa ett nytt företag och byta lokaler både på det nya och det gamla företaget är lite mer än man önskar sig.
Skoglund Reklam är tänkt att bli mitt företag från 1 mars. Båda företagen ska flytta till Tuppzhuset mellan Forsells och Colorama.
Det är nästan iordningställt i dom nya lokalerna. I början av nästa vecka ska dom sprutmåla hela lokalen. Det återstår sedan för dom att jämna till golvet som visade sig se ut som en berg och dalbana när dom rev några väggar. Jag har nu även en lärling från skolan som är hos oss tre dagar i veckan. Han går sista året på gymnasiet. Det visade sig att jag hade sådan tur att han behövde måla en del för det ingår i hans studieplan. Så han har nu målat vårt nya kontor kombinerat med fikarum. Han har lite kvar där nästa vecka men sedan kan vi börja flytta in kontoret.
Förutom att bestämma en massa över lokalen så är det mycket praktiskt som ska göras när man flyttar. Adressändring, telefonflyttning som nu blir via Internet, Internetflyttning och en massa annat. Det som blir det dyra verkar vara att skaffa en kompressor och dra rören till det. En kostnad som jag inte ens hade tänkt på. Mycket annat har jag tänkt och planerat för. Men jag trodde inte att en kompressor var så dyrt som det visar sig vara. Men man lär så länge man lever. Jag har i a f fått tag på en som nu ska hjälpa mig med det och förstår vad vi behöver vilket känns bra. Nu hoppas jag att jag hittar en rörmokare som kan ta sig an detta så snart som möjligt.
Nästa vecka åker jag och pappa en tur ner till Jönköping för att kolla på ett glasmästeri som sägs ha bra utställning. Det ska bli kul att få lite tips och idéer på hur vi kan bygga vår utställning. Vi kommer inledningsvis att ha en mindre utställning eftersom att utbyggnaden av terrass till krogen blir byggd först under våren/sommaren.
En spännande vinter och vår har jag framför mig.
/Madeleine Böhnke

Kvinnligt företagande...

... eller kinnors företagande. Tänk vad mycket värderingar olika person lägger i olika ord/fraser.
Idag var jag i Gävle, ombedd att komma ner och medverka på en dag som handlade om kvinnors företagande. Som det tydligen numera heter för att inte väcka anstöt då en del tycker att kvinnligt företagande innebär kjol och feminint.
Det har under några år delats ut mycket pengar till att fler kvinnor ska driva företag. Den här dagen var några  av frågorna:
* Spelar det någon roll om det är en kvinna eller man som driver företaget?
* Varför ska kvinnors företagande stödjas genom särkskilda projekt?
* Är måns företag mer framgångsrika än kvinnors företag?

Det var ett mycket bra upplägg på denna dag med ett annorlunda arbetssätt. Där alla blev engagerade och vi gavs möjlighet att prata på många utan att det var grupper som vi hängde med en hel dag.
För egen del så kände jag mig som en katt bland hermelinerna. Tänk om den kraft som fanns där idag istället las på att se hur vi kan bli bättre företagar/tjäna mer pengar/utvecklas och allt vad det kan vara. Tyvärr så är många kvinnor företagare i branscher där dom har svårt att få betalt för det dom gör. Sen går det att diskutera vad det beror på och om man måste tjäna pengar för att vara framgångsrik. Men hur som måste vi alla tjäna pengar så att vi kan leva och sätta undan till pensionen i framtiden. Det är som att fokus ligger på att kvinnor finns i branscher idag där det är svårt att starta företag, vård, skola och omsorg. Men min upplevelse är att många skulle kunna köpa företag om dom visste att den möjligheten fanns. Befintliga som redan är igång.
Allt för mycket fokus på statestik och för lite fokus på hur blir vi hanterar byråkratin istället för att förändra den. Visst behöver mycket förändras men jag tror att det blir för tungt för många att jobba så istället för att lösa problemet.
Igår träffade jag en företagare som sa "det är som att åka slalom, man måste lära sig att köra runt hindren för att få det man vill". Mycket intressant tycker jag. Det finns massor av hinder men om jag lär mig ta mig förbi dom så kommer jag dit jag vill på sikt.
Så nu hoppas jag att när Länsstyrelsen nästa gång bjuder in (dom stog bakom denna dag) så är det fokus på försäljning som jag tror att 90 % av företagen saknar för att nå ut.

/Madeleine Böhnke


Härliga söndag

Det är något fel på blogg.se med jämna mellanrum. Den är som den hänger sig och ibland säger sidan att den inte går att öppna. Men ikväll ville den vara med.
Söndagen var en underbar dag. Dagen började med att jag släppte ut hästarna för att en timme senare ta in dom för en tur. Vi var tre bybor som gav oss iväg. På kort varsel, lör em, så bestämde vi oss för en lite längre tur och bjöd in några andra. Men vi blev tre. Hur skönt som helst att i lugn och ro rida och prata strunt. Väl hemma gjorde vi i ordning våra hästar och sedan möttes vi upp igen och grillade korv. Till det hade vi även bjudit in icke hästfolk som anslöt till vår lilla brasa. Ljuvligt i solen som nu har börjat värma oss igen efter en mörk och kall januari. Efter någon timme ute på så blev det en lugn och skön kväll inne med Eric. Det är kul nu när man ser att Eric och andra barn börjar kunna leka lite med varande. Det är som alla säger, "det går så fort". Nu står det inte på fören han ska börja skolan och man undrar vad tiden tog vägen. Jag är verkligen glad att jag fick vara hemma i 1,5 år med han. Nu är han hos dagmamman tre dagar i veckan. Jag njuter av dom dagarna som vi får hemma tillsammans. Det känns förmånligt att ha det så. Det är bara att hoppas att allt snurrar på med jobb så jag kan fortsätta så.
/Madeleine Böhnke

Januari klart

Alla har vi olika saker som det är skönt att få undanstökat. För mig är det att göra klart en månad. Då är det bara att lämna iväg den till Öhrlings som sköter övriga bokföringen. Januari har rullat på godkännt. Vi har lågsäsong under vintern så kraven är inte så höga. Nu får vi se vad februari har att bjuda på. 1 mars får vi tillträde till dom nya lokalerna så det blir mycket städning och flyttning. Vi flyttar till Häggesta och Tuppz huset. Mellan Forsells och Colorama. Där ska även Skoglunds Reklam flytta in som jag tar över i samband med flytten. Det kommer bli en hektisk och spännande vår. Ser fram emot dom nya utmaningarna.
Nu ska jag hem till familjen.

/Madeleine Böhnke

Arbetsdag

Efter en lång och hektisk dag på jobbet så ska jag nu plocka ihop och åka hemåt.
Tänk vad mycket man kan göra och hinna på en dag om man bara är effektiv och fokuserar på det man ska. Idag har jag äntligen fått in alla svar på en offert som jag har haft liggandes länge i mitt perspektiv. Det var ett stort jobb vilket gör att allt måste in och vara exakt för konsekvenserna blir stora om jag räknat fel. Men nu är den skickad så nu finns ingen återvänding. Skönt!
Mycket smått och gott som hag gjorts idag även några måsten har blivit klara. Det är roligt med sådana här dagar när man får mycket gjort. Stefan hämtade Eric hos dagmamman så jag har kunnat sitta i lugn och ro och jobba nu i kväll. Men nu är ögonen trött på datorn och hjärnan tom så det blir till att åka hem och ta in hästarna och natta dom och därefter mig själv.
Hoppas du som läser detta trivs lika bra på ditt jobb som jag på mitt. Det är roligt och givande att jobba. Det slog mig idag att när man är egen företagare och chef så finns det ingen som ger en en klapp på axeln och säger att man har gjort något bra. Det kan jag sakna från när jag var anställd. Att få beröm. Så nu får jag lära mig att berömma mig själv i större utsträckning.

/Madeleine Böhnke


RSS 2.0